Zuby nebo viróza?

miskaa31
16. zář 2022

Ahojte maminky,

Malej rok a 3 měsíc od středy od 2 rána měl malej teplotu 38 a průjem....do toho hodně slintá a kouše.

Chtěla jsem se Vás zeptat, jelikož má hodně podrážděné u zadečku co na to nejvíc pomáhá?Nechávám ho co to jde nahého, nicméně tím že máme stále zelený průjem, tak všude po něm jen vytírám.😬🤯

Chtěla jsem se zeptat zda poznáte zda jde o virózu, nebo to můžou dělat i zuby?

Děkuji za rady

petramana
16. zář 2022

@miskaa31 no tak s prujmem bych ho teda bez plenky nenechala... to na zuby nevypada

miskaa31
autor
16. zář 2022

@petramana no, to je daň za něco:(ale má tak červený u konečníku že z toho brečí a nenecha si prdelku skoro ani umýt:(tak proto se snažím mu jí větrat aspoň:(

miskaa31
autor
16. zář 2022

@miskaa31 a zapomněla jsem dodat, že 38 měl jen ve středu pak už teplotu neměl.

petramana
16. zář 2022

@miskaa31 hm, tak to netusim... pockej na nazory ostatnich. Syn mel ted virozu a prujem taky, ale az po nemoci a asi to bylo z leku (prujem kratce a nebyl zeleny).

palja
17. zář 2022

@miskaa31 zelený průjem? Pokud je světle zelený, tak by to mohla být salmonela, ale ten průjem má takový specifický zápach.
Já bych mu dala plenku, hodně oplachovat okolí konečníku vodou, nepoužívat vlhčené ubrousky, ale normální žínku. Dávat tasectan duo Kids ten je i s probiotiky. Dbát na to, aby dost pil, kdyztak mu dát pár lžiček Kulíška (rehydratacni roztok). Dala bych mu uvarenou rýži s mrkví, to staví průjem.
Může to být samozřejmě střevní viróza, klidně i nějaká ta bakterie.. ale to vám tady takhle nikdo neřekne bez vyteru stolice.
Moje starší dcera nikdy k zubum teploty neměla a průjem měla občas, ale nikdy nebyl zelený.
Teď malé (9 měsíců) rostou zuby a je jen ubrecena, horečky nemá a průjem taky ne.

monii007
17. zář 2022

Naší dva kluci to meli stejně a měli oba salmonelu.

miskaa31
autor
17. zář 2022

Byli jsme ve středu po prázdninách plavat kde byli i ostatní děti to bylo Vše ok....malej jen delší dobu spal a pak od těch 2 od rána tu teplotu 38 a průjem a teplotu nic, průjem má do teď. Byli jsme ve čtvrtek u doktorky, chtěla jsem ať mu vezme stěry a řekla že to Nemá cenu, než by to došlo do Zlína, tak prý bude po nemoci.🙄🙄🙄🙄

miskaa31
autor
17. zář 2022