Zažil prosím někdo ? Zubarka chce zkusit vrtat....nevím kde začít malému čistíme zoubky pravidelně ale má rád sladké které mu nezakazujeme. Je hodně hubený a tím že pravidelně čistíme by mě nenapadlo že bude mít tolik kazů. Na prohlídce jsme zjistili že má 6 mezizubních kazů 😥u zubařky spolupracoval úplně úžasně sám si sedl do křesla a nechal si zoubky zkontrolovat ale mám strach aby tenhle zákrok v něj nevytvořil strach ze zubaře. Zažil někdo vrtání zubů u takhle malého dítěte? Říkala že to zkusí a když to nepůjde pošle nás někam kde dávají rajský plyn. Nebo někdo nějaké jiné zkušenosti?
Hmm, zvláštní no. My jsme taky teď byli u zubaře a malý má naštěstí zoubky v pořádku.
U staršího si doktor všiml nějakých drobných začínajících kazů, ale taky mu nevrtal a říkal, že máme vyhodit všechno sladké do koše a zuby se samy "zamineralizují" 😉
@lidija1234 uvidíte,jestli si to nechá a nebude se bránit. Jak má dítě jeden kaz,jede to v puse jako lavina ☹ Sladké samozřejmě omezte,cistete dale jak nejlépe dokážete, objednejte se už ted na dentalni hygienu. Jestli jde hlavně o mezizubni kazy,budete muset se naučit čistit mezizubnimi kartáčky. Na dentalku ti třeba prispeje pojišťovna. Pokud se syn nenecha osetrit,tak pak jedině nějaké oblbovaky. Rajsky plyn bude 5 min dychat,aby se dostal do kyzeneho stavu,ale za 5min to taky vydejcha, takže je otázka,jestli zubarka něco stihne. Ona v ordinaci rajský plyn ma? Ne každý doktor to totiž v ordinaci ma,posilaji se děti třeba jinam..
Synovi je 5, ale je dost komplikovaný a divoký a teď mu dávala plombu a spíše byl problém, že to bylo dlouhý. Pokud vydrží, tak to může být úplně v pohodě.
@lidija1234 jedno dítě s prstem v nose i dva kazy zároveň. Druhé hysterie největší i při preventivce, amokem přestává i dýchat. TAkze už jsme objednani na zákrok v CA.
Jo a ještě mě napadlo jedno - já tam poslala chlapy samotné, já bych měla obavu, jak to dopadne, syn by to vycítil a "zlobil" a předváděl se, takto to bylo víc v pohodě.
@lvl16 určitě nebude dělat všech 6 naráz, jsme objednání a říkala že uvidí jak to půjde kino by nás poslala jinak kde mají ten rajský plyn
@squezy poslala by nás jinam
@lidija1234 ja jen doplním, ze nás poslala na rajský plyn na sokroumou kliniku do Komína, ale lze to az se spolupracujícím dítětem od 5 let. A cenově kolem 20 tisic. A jen tip, pokud to budeš řešit s dětskou nemocnici, tak co nejdřív, čekačka půl roku 🤯
Jinak na ty mezizubní kazy je nutné používat mezizubní kartáček a zubní nit.🙂 Až vám to dobře dopadne 🍀
@lidija1234 doporucuju se při objednání zeptat,jak dlouho by ho vrtala. Protože syn to 5min dychal,to nějak šlo (ve 4 letech),ale za 5min už bylo zase vydychano a nam tenkrát řekla, že se to využívá hlavně pro píchnutí injekce, když je to zapotřebí a ty děti se tomu brání a bojí se. Takže u nas se vlastně nic nezacalo a hned jsme platili 1000Kc (v Praze). My byli pak nakonec v CA,za 2 stolicky s hlubokymi kazy,prace na 1.5h (ještě tam nasla par drobnych kaziku) jsme zaplatili 22tis. Pak exisuje ještě Midazolam,je to prášek, který se rozpusti v dzusu a to dítě bude jak opilé a vydrží to na nějakou dobu, aby se dítě nebranilo a nechalo se ošetřit. Někde v Praze jsem to viděla za 8tis.,stihli byste opravit třeba všechny zoubky pri jednom. ALE nějaké dítě na to reaguje opačné, že začne být totálně hyperaktivní a v takovém případě odcházíte domů a platíte tak jako tak. Držím palce.
@squezy ??? ty chceš objednávat 3 leté dítě s mléčným chrupem na dentální hygienu??? 😀😅😂 nesmysl jako vrata... děti na dentální hygienu nechodí, máme hned vedle zubare dentální hygienistku a říkala, že je to ošetření pro dospělé lidi 🙈
@squezy jj přesně to byla naše starší, byla jak naspeedovana 🫣
@rosalindamelinda tak to máte asi pitomého doktora, na hygienu chodí samozřejmě i děti.
@rosalindamelinda my chodime opravdu s detmi na dentalku od jejich necelých 4 letech. Naucila me,jake mezizubní kartáčky používat,zkontrolovala me,jestli jim správně čistím zuby.. nevim,co je na tom špatného. S detma pracuje na hygiene jinak než s dospelakama. A sama tady od zakladatelky si můžeš precist,jak ma 3letak mezizubni kazy. To ti přijde taky tak neuvěřitelné? Navic to mame prakticky zadarmo,prispiva na to pojišťovna,chodime 1x ročně.
@veroniquecz a jak jste to pak řešili? Celkovkou? On ne každý to chce dětem podavat a dělat. Ale da se o tom najist dost příspěvků zde nebo na emimino a někdo reagoval přesně opačně než se chtělo :D
My byli s dcerou před půl rokem. Cena 9tis.... 8tis uspání a 1tis plomba. Normálně bych se na to asi vykašlala ale vzhledem k tomu, že jí to bolelo a měla strach, bylo jiné možnosti. Jsou jí 4 roky a je docela nervák. Naštěstí měla jen jeden protěže kdyby jich bylo více cena se stupňuje a na to bohužel nejsou finance 😞. Drbeme zuby 2x denně. Nechce ale musí. Sladké také jí hodně ale kaz byl jen jeden 😬. Naštěstí 🙏🏻. Vrtat bych nechala pokud by to začínalo bolet či pokud by zubař řekl že je to nutné. Znám hodně maminek co to neřeší a dětem ty zuby do 6 -7 let normálně vydržely. Ale opět... Nebolelo je nic. Takže je to individuální..
Dceři vrtala naše předešlá zubařka už v necelých třech letech.Zvladla to.casem jsme přešli k jiné a ta u každého vrtání používá umrtveni (injekce).Dcera to zvlada dobre,vpich vydrží a pak vůbec nic necítí.neplatim za ni nic.Ono neřešit kazy neni šťastné řešení,kazy se rozšíří i do dalších zubů.
@lidija1234 syn je strašný nervák a hysterka a vrtání zvládl ve třech letech 😉 tak třeba vás taky překvapí, jak to půjde dobře 😊 máme ale moc hodného a šikovného zubaře. Bylo to rychlé, jen ho v závěru syn kousl 🙈 ale pan zubař ho chválil, že to zvládl super 😊
@squezy no nakonec se nechala ukecat a dala to bez ničeho. Ale mladší to je jiná káva, tam jsme bohužel objednaní na CA 😓
@veroniquecz chápu. Je to strach o dítě a celkem dost financí. Ale nam se to vyplatilo než trhat stoličky, které ještě jako jedni z mléčných zubu vydrží nejdéle.
@rosalindamelinda ty se sice certis, ale nesmysl píšeš ty. Dcera chodila cca od 3-4 let, syn od 5 let. Nemají samozřejmě úplně plnohodnotnou dentální hygienu jako dospělí, ale zuby jim vyčistí, v případě potřeby sunda kamen, provede instruktáž, kde a jak čistit lépe, nanese fluoridovy gel...
@rosalindamelinda moje 4letá na hygienu normálně chodí 😶. Moje kamarádka nemá pro děti zubaře a chodí s nimi aspoň na hygienu... Tak co to tady trepeš 😂
Syn má se zuby problémy taky. V listopadu mu bylo pět, chodí k zubaři pravidelně každé tři měsíce a navzdory naší snaze se skoro každou prohlídku nějaký kazík najde. Tím, jak chodíme často, tak jsou vždy včas podchyceny a oprava zoubku trvá asi minutu. Syn to zvládá úplně v pohodě, poprvé mu vrtali zoubek taky ve třech letech 🙂. Na vašem místě bych nechala kazy vrtat třeba po dvou. Těch 6 mi přijde na jednu návštěvu zubaře příliš.