Ahoj vim ze se nervuji zbytecne ze stim jic moc delat nejde ale syn 5 let zacina ztracet pigment a me to trapi je prosim neco cim to zastavit nebo na ta mista pigment vratit? Jdrm z toho nestastna prosim poradite
@krasna_neznama86 potvrzene ne na koznim jsme byli a doktorka rekla ze to muze byt ono a tot vse
@terezapos pigment lze docasne vratit specialnim laserem, nevim tedy, zda je to vhodny pro ditko... A je to dost financne narocny... Kdyztak mi napis/napiste sz
Ja se s tim potykam vic nez deset let. Nevim odkud jsi, ale v praze na jedne klinice (placene pojistovnou) mi pomohli se na nekterych mistech skvrn zbavit. Ale ne vsude to jde (napr narty na rukou temer nejdou). Bohuzel mam sama na sobe odzkousene ze pri velkem stresu se to zase rozjede a muze se to objevit i tam kde uz to zase nebylo :(
@mku chodila jsi na laser? Blbe chytaji i klouby a mista, kde je kost
@mku poslala bys mi do sz vic informaci? Manzel ho ma hodne v obliceji...
@krasna_neznama86 co bys chtela vic vedet?
@krasna_neznama86 me oblicej krasne zpigmentoval zpet, i krk. Ale krk se mi bohuzel vraci zpet :( ale muze za to asi psychika, bo jsme meli hodne problemu vloni a predloni...
@mku nu, o jakou kliniku se jedna? A co s Tebou konkretne delali? Manzel chodil na laser, ale tak po 5 letech to zacalo znovu blednout...
@krasna_neznama86 ja chodila na kliniku prosanum na praze 1. Je to teda uz pet let. Jehlou mi narusovali tu bilou cast, hlavne na krku a pak jsem hned chodila na klasickou fotolecbu. Bylo to silene dlouhy, trikrat tydne cca tri ctyri mesice a ty cykly jsem opakovala nekolikrat, ale pomohlo to. V obliceni nemam nic (a to jsem mela pryc cely celo a okoli oci), jen trochu znovu krk, ale mela jsem ho cely pryc tak tohle je nic 🙂 letos se mi to nejvic udelalo znovu na rukou, ale to zase tak neresim
@mku super, diky moc za info. Koukala jsem, ze ta lecba tim laserem se zase posunula, nejdriv je mikrojehlickovani, pak lecba vlastnim kmenem a laser... Tak uvidime, jestli to manzel podstoupi...
@krasna_neznama86 ja bych do toho sla az kdyby se mi to v obliceji zasadne zhorsilo.... plus ja k tomu mam teda dalsi autoimunitni choroby. Co porod to jedna :( manzel nic?
@mku ty brdo, no, hezky teda.. ja mam zase od detstvi atopak, jako dite snizena imunita, permanentne zanety prudusek... Syn ma eksem po mne, snad se mu to extra nerozjede...
@krasna_neznama86 zkuste prirodni medicinu at mu to zastavi jeste v detstvi...
@mku mrknu, diky... Kortikoidama ho mazu minimalne, jen kdyz se fakt nepretrzite skrabe...
@krasna_neznama86 hele to je otazka... ja treba ted uz rok kortikoidy beru v tabletach dvakrat denne a mudr mi rika ze tim jen nahrazuju to co telu prirozene chybi...
@mku ja chci po porodu jeste zkusit protikvadinkovou dietu a pak uvidim, co dal, nu
@krasna_neznama86 to vsechno mam za sebou 🙂 a efekt nula 🙂 spis zjisti co je spoustecem, vetsinou se to neobjevi jen tak samo bez neceho dalsiho (u me to napr bylo u stitne zlazy)
@mku atopak mam od svych 3 mesicu, alergii na nic nemam, byla jsem na alergologii, imunologii, se stitkou se lecim poslednich 10 let, ani lecitel nepomohl... Jeste chci zkusit cinskou medicinu, s tou mam dobre zkusenosti, ale v jine oblasti teda...
Mam obdobi klidu a obdobi boure, mam to po tatovi
@krasna_neznama86 stitku nevylecis, to je autoimunitni...
@mku mam hypofunkci korigovanou leky, autoimunitni jsou jina onemeneni stitky, moje porucha luellze trvale vylecit mym lecitelem, ale zrovna se stitkou si zahravat nechci,.obzvlast posledni roky, kdyz jsme planovali rodinu
Ma vitiligo?