Zdravím, prosím potřebovala bych poradit už jsem opravdu bezradná 🤦 naší holčičce je nyní 13 měsíců, od jednoho roku se jí začali objevovat na tělíčku tyto flíčky, dle rady to vypadalo jako reakce na kravskou bílkovinu, proto jsem vyměnila Hipp combiotic 3 za Nutrilon allergy care 2 dostává ráno a večer, přestala jsem dávat jogurty, dostává ke svačině jen bio ovocné kapsičky, k obědu kupuji skleničky značky Babydream, sem tam bezlepkové křupky jako mňamku, okurku, papriku, banán, jablíčko - odpoledne, suchý rohlík, pije obyčejnou vodu. Koupeme jen ve vodě ( ale přijdei že jakmile se na ty flíčky dostane voda zčervenají ) mažu po koupeli zinkovou mastí a dávám 5 kapek fenistil kapky. Ráno nejsou flíčky červené ale jsou tam jako by suchá místa viz foto ale během dne jako by vylezou. Už nevím co by mohl být spouštěč 😔 napadá mě ten rohlík...lepek? 🤔 Prosím poraďte 🙏 moc děkuji. Je pravděpodobné že když nyní to tělíčko reaguje, že pak bude moci jíst vše normálně? U nás v rodině není žádná alergie na lepek či kravskou bílkovinu.
@vikysek0987 děkuji za reakci ♥️ a udělala jsi i nějaké opatření v jídelníčku? Za jak dlouho vám to pak zmizelo? My s tím bojujeme už tak 2 měsíce 😔
Dcera me v mensi mire take, dle kozni lehky exem, ze ktereho vyroste. Nekdy je klid, nekdy se par lozisek udela. Zhorseni muze byt pri oslabeni- zuby, nemoc, ockovani.
Mne to prijde jako kvasinkovy ekzem, ktery je znakem rozhozeneho strevniho mikrobiomu... Byva to tim, ze vadi nejaka potravina. Pokud ma kravske mleko uz mesic vysazene a neni to lepsi, zkusila bych ho zas vratit. Vadit muze cokoliv. Takze i psenice, ale klidne zelenina (treba mrkev), ovoce. Jake ma traveni? Nesmrdi stolice kysele? Je po prikrmech tuzsi? Asi bych hledala, jestli po nejake potravine neni stolice ridka, kysela, s hlenem, nestravenymi kousky a zkusila vyradit tu. Pokud se ti povede vyradit vse, co vadi, a ditko bude par mesicu bez projevu, melo by byt mozne ty potraviny zase zaradit zpet.
@peta2020 a nemůže jí vadit ta paprika? Myslím, že na ni jsou hodně alergické reakce..
@slunea tu papriku jsem zkusila dát až nedávno aby nejedla jenom tu okurku. Jinak ty jídla od Babydream točím už 4 měsíce pořád dokola a stolice byla krásně ukázkově tuhá, teď má tedy 2 dny stolici řidší ale vypadá to že se nám tlačí zuby 5,6 ) tak to přikládám k tomu 🤔
Ovocné kapsičky beru od Sunárku ty s tou ovesnou kaší taky má dlouho a nikdy nic, tak nevím. Mrkev je snad ve většině jídel ale tu dáváme vlastně od malinka a nikdy nic. Křupky dávám ty hráškové od Sunaru jsou bezlepkové.
Hmm, tak to nevím. Pokud je stolice pěkná, bude se příčinu hledat hůř, ekzém mi přijde, že mívá zpoždění a blbě se hledá, z čeho je. Asi bych na to nespěchala a zkusila třeba vždycky na týden něco vynechat... Týden bez jablíčka (nebo celkově ovoce), týden bez lepku, týden bez hrášku (luštěnin)...
@peta2020 Naše malá je taky měla-jak píšeš suché a po namočení zčervenaly....Mazala jsem po koupeli Sebamed baby mastí a jak se objevily, tak časem zmizely....Dr.,jen říkala mazat,nic víc to nekomentovala (byly jsme v té době na prohlídce)