Máte někdo zkušenost se změnou logopeda? Jak to prakticky funguje? Musím dát vědět starému, nebo se stačí objednat k novému? Byl problém u pediatra s novou zadankou?
@neliniezoe díky. Ja prave někde četla, ze se musí ukončit pece u první, tak nevím. Navíc jsme tam podepisovali smlouvu o poskytování zdravotní pece, tak to musím nějak nastudovat 🤯
Problém je s proplácení pojišťovnou - pojišťovna zaplatí jen určitý počet hodin logopedie měsíčně, takže nejde úplně chodit ke dvěma logopedům na pojišťovnu. Ale určitě jde zažádat o jiného a něž pro vás najde termín, tak chodit k původnímu. Jen v ten poslední měsíc už buď původní logopedii ukončit, nebo vynechat a počkat, jestli si s novou "sednete".
@cilkat kolik je maximum, nevis?
my jsme prechazeli v listopadu a paní logopedka nám říkala, že v rámci jednoho měsíce nejde docházet na dvě pracoviště, takže nám péči ke konci měsíce ukončila a další měsíc nás převzala do péče nová logopedka 🙂
@tonicka16 super, díky. Tak to teď koncem měsíce akorát vychází.
@cilkat díky, já volala na pojišťovnu a tam mi paní tvrdila, ze jediné co se hlídá jsou praktik, dětský a gyne, ze ty jdou měnit jednou za tři měsíce. Taky si myslím, ze by byl problém mít neukončeno u prvního.
Ano, taky jsem tam volala a řekla mi to stejne 🙂 plus teda, že se nesmí potkat dvě v jednom měsíci, ale jinak se logopedie dá měnit klidně po měsíci 🙈 my už máme třetí a je super, tak snad taky trefíte tu správnou 🙂
@hanka_12345 je to na pojišťovně a ještě to průběžně menej, ale určitě to není přes dvě hodiny měsíčně... VZP dokonce mělo jednu dobu jen hodinu. Na druhou stranu u malých dětí bývají konzultace pulhodinove, takže to může vyjít na vic sezení.
ty jo, já novou žádanku ani nepotřebovala, staré jsem oznámila, že jdeme jinam a zavolala si na nové místo a oni nás vzali bez problémů.
@cilkat aha, no my chodime tak 1x za 2-3tydny a mam pocit ze by pottrboval vic. Do toho jsem mu jeste zaplatila krpuzek 1x tydne ale nezlobila bych se kdyby mel 2h tydne.
@hanka_12345 To Bohužel odpovídá té dotaci tou pojišťovnou, no. ... ono je to spíš kontrola a návod pro rodiče, co trénovat, než že by ho fakt naučila všechno logopedka...
@cilkat to sice jo ale i ucitelka rikala v MŠ ze by to chtrlo urcite.1x tydne,coz nespukromy logoped asi nedava
@hanka_12345 Nedává no... Držím palce, ať najdete něco, co vám bude vyhovovat.
Řešila jsem to s dcerou, staré logopedce jsem to neoznamovala, jakmile jsem měla termín u nové, popsala jsem pediatře důvod a problém a bez řečí vystavila novou žádanku.