Změkčení stolice. Je na to něco?

marimanta
18. led 2023

Zdravím, poraďte mi prosím nějaký prostředek na změkčení stolice pro 3,5 letou holčičku. Kaká jednou až dvakrát týdně, do plíny nebo do kalhot. Poslední dobou je to horší a horší, je z toho úplně vyřízená a já už nevím, jak jí pomoct.

jjasmina
18. led 2023

@marimanta na nočník chodí jak dlouho? Nám pomohl Forlax.

jadadee
18. led 2023

Resila jsem s dr, mam holcicku o neco mladsi. Hodne vlakniny, u nas pomahaji hodne jogurty, hlidat pitny rezim a pri problemu s pevnou stolici, když mela az prasklinky tak dr doporucila davat lactulosu klidne i mesic. U nas stacilo poctive tyden a pak hlidat ty potraviny. Pry na to muze mit vliv i viroza /teploty, v te dobe se to te nasi totiz zhorsilo.

kristynaprandl
18. led 2023

syn to měl z odplenkovani, začal stolici zadržovat a pak to jelo, zácpy hovinka velký jako brambory pomalu, plakal u toho strašně..
Forlax pomohl ale museli jsme brát 3 měsíce vkuse aby se toho zbavil úplně 🙂

laxesis
18. led 2023

@marimanta u nás hodně pomáhala švstková šťáva od hippu - povinně pil každé ráno a opravdu se to zlepšilo=) základ je pitný režim, dostatek ovoce a vlákniny..a v době nejhorší zácpy se určitě vyhýbat rýži, banánům a podobně

mdch91
18. led 2023

Svestkova stava, denne lzicka mleteho lneneho seminka, vytvorit navyk, ze se chodi na zachod denne ve stejny cas, my jsme to kvuli vetsi pohode ditete delali vecer a ne rano, protoze bylo vic casu a meli jsme kontrolu nad tim, ze treba nelze, ze kakala ve skolce, pak ten forlax nebo lactulosa a aktivne rychle resit. Je to jinak beh na dlouhou trat. Drzim pesti

marimanta
autor
18. led 2023

Díky, holky. Zítra právě jedu do města, tak chci něco koupit. U nás to je ve vlnách, teď je to zrovna peklo. Režimová opatření se snažíme dodržovat, ale i tak bojujeme. V kombinaci s uzkostnymi stavy a mentální retardací je to náročné pro ni i pro nás.

konidana
18. led 2023

@marimanta kdyz mel syn zacpu po atb ve 4 letech asi 14dni mozna i 3 tydny tak nas zachranil nakonec panak oleje, ktery musel vypit. Druhy den dalsi a treti den uz ok.

veeev
19. led 2023

Urcite Forlax, nam neskutecne pomohl. Dcera mela hodne tuhe z duvodu zadrzovani, az se ji obcas udelala na konecniku trhlinka a krev. Coz zpusobovala dalsi zadrzovani 🙈

marimanta
autor
19. led 2023

Ještě jedou díky, sehnala jsem jen Lactulosu. Pak měli ještě nějake čípky, ale to je u nás neprůchodné. Tak zkusíme toto, snad to pomůže.
Olej si dovedu představit u kteréhokoli jiného z našich dětí, ale s princezničkou není řeč. To bych jí asi musela nalít trychtyřem do krku.

veeev
19. led 2023

@marimanta Lactulosa u nas bez efektu, ale za pokus to stoji. Glycerinove cipky sice zafungovaly jednorazove, ale silena hysterie se zavadenim. A pak uz dcera zvladla i cipek zadrzet cely den 🙈