Synovi se ve třech měsících udělal na hlavičce žlutý strup. Už ho tam má asi 14 dní a je vesměs stále stejný (suchý). Máte s tím někdo zkušenost? A co pomohlo? Děkuji.
Šupinky, Venda to měl taky, jak píše Kamino - olejíček a vyčesávat.
Mohla by to být seborea, tu měla malá také a nejvíc nám pomohl šampon Linola, ale je pravda, že každému pomůže něco jiného. Kamarádce Linola nezabrala, zato jim zabral Nizoral.
Malý to měl taky, postupně se mu to začalo rozšiřovat z hlavičky na čelo, takže před koupáním jsem mu to namazala mandlovým olejem, vzala můj kartáč s kulatými hroty a masírovala. Do vody jsme už tak dávali kvůli ekzému koupelový olej Linola, hlavičku jsem mu umyla dětským mýdlem a i ve vodě masírovala kartáčem. A potom jsem mu to všechno vyčesala dětským štětinkovým kartáčem, klidně se dá použít i kartáček na zuby. Za 2x jsme se toho zbavili a na kontrole dostali pochvalu, jak se o malého krásně starám, že se mu nic neudělalo =)
Tak doktorka nám doporučila Bioderma BABY SQUAM. Tak uvidíme..
Jak píšou ostatní - seborea neboli Seboroická dermatitida. Můj malý to měl taky a pomohla nám obyčejná indulona. Po koupaní namazat tlustou vrstvu a ráno vyčesat.
Psala jsem předposlední příspěvek ve výše uvedeném. Nic jiného nezabralo.
Nam vse doporucovane stav jen zhorsovalo. Respektive strup sel vycesat, ale udelal se dalsi a vetsi. Pomohl az Kerium DS. Sice to bylo celkem drahe, ale do 14 dnu bylo vse pryc a prvni nove male supinky se objevily az za 3/4 roku a po dvou namazanich byly pryc.
Tak já jsem vyzkoušela tu Biodermu a musím říct, že asi po třech namazáních je žlutý strup skoro pryč. Tak doufám, že to tak zůstane! ;) Děkuji moc za rady.
@kyia pravdepodobne je to seborea,je to bezne u deti. Pomaha bud olej a vycesat nebocco pomohlo memo synovi,ktery ji mel i v oboci a na tvarich - odsat materske mleko a potirat jim v kombinaci s Bioderma Baby sqam.