Holky, je možné, aby dítě které má nakloněnou nohu, nebo zlomenou nohu někde v oblasti kotníku nebo nártu normálně chodilo a mělo bolesti jen v noci? To moje malý dítě dneska venku upadlo, zabrecelo, ale normálně litalo a hrálo si dal. Teď je tomu již podruhé co se vzbudil se šíleným řevem a že ho bolí noha dole někde v oblasti kotníku a palce. Modré, napuchle to nemá. Přijde mi, že chodil celý den normálně vzhledem k tomu jak běhal...
@hanydve moje ségra tak před nějakým časem spadla ze stromu. Pobrecela a fungovala dál. V noci se teda nebudila. Druhý den šla normálně do školy, nestezovala si na nic. Odpoledne pak začala pokulhával, ale jen když vedela, že je v dohledu mamka. Žádný otok,, barva, nic. Ve finále ji mamka pro sichr vzala na pohotovost - roztříštěná pata. Takže ano, může asi být.
Na standardně zlomenou kost by asi nedošláp, ale pokud je třeba odštílá část, tak to ignorovat jde. Ale pokud si stěžuje na kotník/nárt, odhadovala bych spíš poškozený vazy: ty v určitém případě když rohejbáš, tak prakticky nebolej - do doby, než si pak sedneš a rozleží se to. Živě si vybauju, jak jsme špatně došlápla na šermu, odšermovala bez jakéhokoliv ošetření ještě další hodinu a půl, pak jela na doučování, na hodinu si sedla... a za tu dobu se to rozbolelo tak, že jsem měla problém se dostat 300 m od autobusu domů.
A nejsou to spíš růstové bolesti?Když ho to bolí v noci a přes den běhá?