Zlatý stafylokok v oku, máte zkušenost?

martinahost
9. pro 2014

Ahoj maminky, dneska dcerke zjistili zlatého stafylokoka v oku po opakovaných zánetech oka, máte zkušenosti s tímto onemocnením, jak dlouho jste to léčili, jestli jste se toho zbavili a jestli je to infekčné? ☹ Jsem tehotná, tak me taky zajíma jestli to mužu chytit i já a jestli je to nejak nebezpečné. Už dvakrát když jsem byla na poradnu na gyn. jsem mela krev v moči, tak mám obavy jestli to nemám i já, premyšlím jestli nemám zavolat na gyn. doktorce a informovat jí o tom, že je tam nejaké riziko... Na internetu jsem se dočetla že se tím mužou nakazit hlavne lidé se zníženou imunitou ☹

mysonek
9. pro 2014

Zlatý stafylokok je bakterie, která se u spousty lidí běžně vyskytuje v nose, na kůži a pod....Je to bakterie, která dělá typicky infekce v ranách....zlatý stafylokok v moči je velmi raritní, z toho strach neměj, ale pokud máš v těhotenství krev v moči, tak to není normální, je to třeba řešit (pravděpodobně infekce močových cest, ale může se jednat i onem. ledvin...). Jinak chytit toho stafylokoka teoreticky můžeš, třeba do nějaké oděrky, takže když budeš dceři otírat oči, tak si pak pořádně omyj ruce. Jinak záleží proč tam toho stafylokoka má? Nemá problém se slznými kanálky? Když píšeš, že má opakované záněty? Jinak stafylokok opravdu většinou neudělá zánět jen tak, když tam není jiný problém. Léčba by měla stačit tak týden až 10 dní lokálně antibiotika (efekt by měl být již po 3 dnech)

martinahost
autor
9. pro 2014

@mysonek to nevím, nikdy nemela problém se slznými kanálky, anebo o tom nevím, ona na ty zánety oka trpí od malinka, ale stále jen jedno oko a to má ho jen červené, ale žádne slzy nebo hnis nic a co vím tak kdyby mela ucpané kanálky tak by jí to i hnisalo, nebo né? Co jsem pochopila, tak ani samotné Dr. nevedí proč se jí to vrací, ríkali ze to muže být alergie, ale že ted to nezistí na co. Ani nemocná není často, rýma a tak... Dneska jí brali ješte výter z nosu a hrdla jestli to nemá i tam tak uvidíme. Co se týka mne, tak já jsem sledovaná, brala jsem ATB. a preléčilo se to a ted mám zase trochu krve, tak že mám pít urologický čaj a brusinky, aby mi nemusela Dr. zase dávat ATB.

mysonek
9. pro 2014

@martinahost tak to nebude mít problém s kanálky, tam očička slzí a při zánětech hnisají. Ale teda zrovna stafylokok dělá také hnisavé záněty. Takže pokud má očičko jen červené, tak je zvláštní, že by to udělal stafylokok. On totiž může v oku v malém množství být a nedělat neplechu. Tak uvidíte jak to bude vypadat až se to přeléčí antibiotiky.