Potřebovala bych poradit - máme už skoro od narození často ucpaný nosík a teď poslední měsíc a něco i rýmu - furt mu teče z nosíku. Ráda bych to přičetla zoubkům, ale dle stěrů nám vyšel zlatý stafylokok, podle mého doktorského manžela to nic není, prý to má 50 % mimin, chytnou to prý v porodnicic (asi i náš případ) a nic se s tím nedělá, protože není dobré do toho malého tělíčka cpát několikero antb, s tím souhlasím. Jak mu ale trošku pomoct jinak? Nejsou nějaké prostředky na posílení imunity? Přijde mi, že je pořád nějaký nemocný, v noci se často budí, špatně se mu přes nosík dýchá, některé dny je to lepší, některé horší :( Máte s tím někdo zkušenost? Navíc tuším, že jsem tu potvoru chytla v porodce i já, protože už druhý týden od porodu mě často pobolívá v krku, mám tam takové malé hrudky a často mi jde i cítit z pusy :( Já jdu ale zítra na ORL, takže se to snad nějak vyřeší, ale o toho malého se bojím, ať se mu nenaruší imunitní systém.
@lv já byla u své doktorky už asi druhý týden po porodu, fakt mě tehdy bolelo hodně v krku, ale dala mi mundisal gel (dáváme malému na zoubky!!!), že si to mám vatovou tyčinkou dávat do krku!!! a vůbec ze mě byla paf, protože netušila, co mi může a nemůže dát, vždycky si u těch léků přečetla "u kojení se poraďte se svým lékařem", zavrtěla hlavou a bylo vidět, že se nemá s kým poradit :D ale neudělala stěry ani nic... tak jsem to pak vzdala, zvykla jsem si, že mě pobolívá v krku, nerada chodím k doktorům, člověk tam toho chytne ještě víc 🙂 určitě dám vědět, jak jsem dopadla, nebýt těch stěrů od malého, asi bych to nechala tak, ale uvidíme, co mi řeknou... už někojím, tak snad mě dají do kupy a malému taky musíme něco vymyslet
@lv tak na ORL mi řekli, že ten zánět nosohltanu mám chronický a že to teda budem léčit dlouhodobě - mám prášky na alergie... jinak říkal, že by to u malých dětí moc neřešil, pokud nemají fakt velké potíže... pokud prý jim rostou nebo vypadávají zoubky (to asi budou brzo tomu staršímu 🙂), tak neřešit... a taky mi dělali stěry, ale nevěděla jsem, že se před tím nemají mýt zoubky, tak uvidíme, co tam vyjde.. u dětí říkal chlad - moc netopit, důsledná hygiena (odsávačka, vincentka nosní sprej) a u nás na ostravsku nevětrat
děkuji, asi to budu mít taky chronické, vždycky jsem trpěla na bolesti v krku, třeba i několik týdnů..teď se to maličké trochu zlepšilo, chrochtá míň 🙂 budu dle tvé rady víc větrat a nechávat chladnější vzduch..to slyším taky prvně, že se před stěry nemyjou zuby, jaksi si neumím představit, jít z bytu bez vyčištění 🙂
no řadím se za tebe do fronty na odpověď 🙂 máme to podobně, dcerunka má rýmu už měsíc, ne úplně ucpaný nos, ale nějaké hleny tam jsou, hlavně k ránu. Zvlhčuju vzduch, kapu Libenar a Vincentu, ale stejně "chrochtá" a někdy se pěkně vzteká, protože nemůže dobře sát. A mě taky pořád pobolívá krk, cucám Septisan, ten se prý jediný může u kojení, ale pořád to nepolevuje. Napiš pak, co na tom ORL, ať vím, jestli se tam vypravit též..