Zkušenosti se zápalem plic u 18měsíčního dítěte. Poradíte, prosím?

baraskaska
15. pro 2019

Ahojky, mohu se zeptat není tu někdo se zkušenostmi se zápalem plic u malýho ditete? Malá 18.mesicu má již 9 dní atb klacid na zapal plic, dva dny byla už bez teplot a teď ji opět vylezla teplota? ATB má na 14 dní a všude čtu že se zápal plic může léčit i tři týdny. Ale furt nechápu jaktože po dvou dnech uplne bez teplot může mít zas teplotu. Kašel už víceméně nemá jen ty teploty. Mám strach že ATB nezabrala, setkal se s tím někdo?

herminka
15. pro 2019

Moje dcerka měla zápal plic 3x (v 10 měsících, ve 4 a v 5 letech) a nikdy se to nestalo. Vždycky jí klesla horečka prakticky ihned po nasazení antibiotik (a dokonce v případě toho druhého zápalu horečku měla jen jeden den a potom už normální teplotu, k doktorce jsem s ní šla proto, že pořád přetrvával kašel).
Pokud se ti to nezdá, jsi s ní raději k lékaři.

shakira007
15. pro 2019

Moje neteř měla zápal plic nedávno je jí 20 měsíců a herečky ji klesly myslím až za týden a jinak ano zápal plic většinou trvá tři týdny

carlik
15. pro 2019

My léčíme teď v 7,4 letech poprvé. Měla 5 dní docela vysoké teploty a kašel, tak jsme šly k Dr, ta řekla že to je jen viróza, ale kdyby teplota neklesala, tak máme přijít. Po 4 dnech jsme teda šly znovu na KO, teplota se snížila, ale né o moc a poslala nás na RTG, kde zjistili ten zápal. Takže na 10 dnů (do dneška jsme dostaly Klacid) a zítra jdeme na KO. Skoro už nekašle ani teploty nemá, takže snad půjde i do školy od úterý. Určitě bych zašla znovu k Dr. s Vaší malou na radu.

baraskaska
autor
15. pro 2019

Určitě půjdu hned zitra akorát mám strasnej strach že se to vrátilo. Malá víceméně nekasle tu a tam si odkasle ale žádný záchvaty a je docela čilá. Nechápu to, kdyby měla zvyseny do teď tak to pochopil spíš než že dva dny nic a pak zas jo. Furt ji poslouchám , ani nechrci jako před těmi 9 dny. Praktický ji nic není.
Každopádně děkuji za reakce.

lilian2111
15. pro 2019

@baraskaska A není možná nějaká další/jiná viróza?

baraskaska
autor
15. pro 2019

@lilian2111 netuším, starší trochu chrápe večer a přes den tu a tam zakasle tak mohla by na ní asi něco prasknout. Taky mě teď začala kousat při kojení což dělá vždy když ji roste zub ale to by mela třeba 37,7 ne 38,2 bez odectu.

baraskaska
autor
15. pro 2019

Tak teď jsem změřila tu starší a má beznodectu 37,8 takže zejtra mirime k Dr určitě. Spíš jsem chtěla slyšet nějaký zkušenost, vědět jestli něco takovýho je možný když píšou že klacid zabírá z 90%, na virozu by ale nezabral logicky.

babulinkab
15. pro 2019

synovi se to takhle jednou stalo, bral antibiotika - byl už bez teplot a pak je najednou zase dostal, a byla to viróza

baraskaska
autor
15. pro 2019

@babulinkab děkuju za reakci. Tak alespoň mám nějakou naději že to není zápal plic ale viróza.

lela36
15. pro 2019

My v lete, mala vysoke teploty, poslali nas do nemocnice, zaver byl zacinajici zapal plic. Tyden byla na antb, nicmene teploty se porad vracely. Po tydnu udelali znova rentgen a udelal se ji vypotek na plicich. Takze antb zrejme nezabrali. Potom dostala jine a po tech mela reakci, takze jsme rovnou jeli do Brna na operaci a vypotek ji vypustili (dren). Ona se i chvilkama zdala vporadku, ale ty teploty znacili neco jineho. Radeji bych zasla k dr.

baraskaska
autor
16. pro 2019

@lela36 opravdu měla výpotek? Tyo to je drsný. Jak dlouho to trvalo od začátku teplot do te drenáže? Nakonec je skončili na pohotovost i, malá měla v noci dušnost a klepala se v noci. Zatím cekam na výsledky buď zhoršení stavu nebo nasedla viroza. Doufám že to druhy, že tam vypotek není. Ten výpotek poznali na rtg?

lela36
16. pro 2019

@baraskaska Z patka na sobotu to zacalo, v nemocnici jsme byli od pondeli, tyden nic a pak rentgen, tak cca 10 dni. Ano na rtg nekdy byva jen maly vypotek, a to se leci tema antb, ale ona tam mela vic jak 400ml tekutiny a to se jen tak nevstreba. Doufam, ze budete v pohode.

baraskaska
autor
16. pro 2019

@lela36 děkuji za reakci. Chudinka to muselo být hodně nepříjemný, Kolik malé bylo v tu dobu? Ještě v létě to je hrozný... Nakonec zápal plic je na ústupu bez tekutiny. Má k tomu zánět ledvin.

lela36
16. pro 2019

19 mesicu, jo pekne jsme se parili v nemocnici 🙂 Marus byla pripoutana aby si nestrhla ten dren. Mohla jen lezet a zabav takove dite cely den, kdyz se nemuze hybat. Hrozne to bylo. Jo jeste tam nasli nejakeho streptokoka, tak nam bylo doporuceno naockovat proti tomu, ze pry by to melo lehci prubeh. Chtela jsem i predtim, ale je porad zasoplena, tak jsme stejne pozadu s klasickym ockovanim. A jste teda v nemocnici, nebo vas poslali domu lecit? Ledviny taky nejsou sranda.

baraskaska
autor
16. pro 2019

@lela36 Ježíš to muselo být peklo, neumím si představit malou udržet, už hodina na ATB byla pro ni hrozná.jsme v nemocnici, dostává ATB do žil na zapal i na ty ledviny. Domů když hodně dobře tak za 4 dny ale tomu moc nevěřím. Nebo spíš si nedělám naději.

lilian2111
16. pro 2019

@baraskaska první tři/čtyři dny se dává atb do žíly, pak se přeskočí na atb v sirupu takže si myslím že pokud bude vše v pohodě, tak třeba 5/6 den by vás pustili 🙂 nás taky nedrželi déle.

baraskaska
autor
16. pro 2019

@lilian2111 tak snad to stihneme do Vánoc. Asi není důvod držet dýl. Navíc tady je dost rozjetá laryngitidabpo oddělení tak se bojím aby ještě nechytla to.

lilian2111
16. pro 2019

@baraskaska Myslím že není nutný 🙂 my jsme takhle byly s dcerou 3x a jen poprvé nás drželi déle ale jen proto, že ji bylo jen 8 měsíců a přivezla nás sanita.
Podle mě jakmile daji sirup tak půjdete 🙂 a držím palce aby jste nic dalšího nechytly :/

baraskaska
autor
16. pro 2019

@lilian2111 no my jeli taky sanitou protože to modrání a ten tres nešel zastavit a já nevěděla co dělat. Kdybych jela autem nebudu ji mít pod kontrolou navíc. Takže jsem volala rzp. Té laryngitidy se bojím jak čert kříže. Znám ji dost dobře.dekujeme 🙂