Potřebovala bych poradit. Naše maličká (10denní miminko) má zduřené prsní žlázy, na jednom prsíčku víc. Doktorka mi dnes řekla hlídat teplotu a dávat studené obklady - prý smíchat převařenou vodu s líhem. Nevíte někdo kolik líhu na kolik vody? Nebo nějakou jinou radu? Děkuju předem za odpovědi.
ahoj, naše malá to měla taky..hned po porodu a pak taky asi v 6 týdnu. Vůbec se ničeho nelekej, nic jí nedávaje a hlavně se nepokoušej to mačkat. Moje doktorka mi říkala, že to je prostě jenom nějaká hormonální změna u miminka nebo u tebe ( přenesená přes mléko). Navíc hned po porodu je to úplně normální_prostě hormonální nerovnováha..miminko si na všechno zvyká. Moje malá to v tom 6 týdnu měla fakt velké. jedna úplně normální a druhá velká, že to zvedalo až body. A za týden bylo po všem. Jenom kontroluj, jestli jí to nečervená a nemá teploty. Ale uvidíš, že to bude v cajku. Takyj sem byla vydivočená. 🙂
ahoj, potvrzuju to, co ostatní, malý měl taky zvětšená prsíčka a doktorka mi taky potvrdila, že to je z těch hormonů ode mě získaných přes mlíko a že to časem přejde... přešlo 😉. Nic jsme s tím nedělali.
Náš Kubík to měl taky - a to je chlapák.Do cca 6ti týdnů bylo vše v pořádku!Zato dnes mi začal šíleně chraptit.Skoro to zní,jako by mutoval.Když pláče,tak jen otvírá pusinku a nic.Jinak je v pořádku... ☹
ahojda nase mala Lucka to mela take nic jsem s tim nedelala, v nemocnici mi tenkrat rikala doktorka ze je to normalni a samo odezni. Dokonce z toho Lucince teklo neco jako mlicko 😉 Nechala bych bejt a nic nedavala.
Přesně jak píšou holky, malý to měl taky, je to úplně normální, odeznělo to. 😉
Moc nechapu pani doktorku, je to vubec pediatricka 😲 ? Zdurele prsni zlazy jsou normalni jev u novorozencu vlivem hormonalnich zmen v tele zeny po porodu a startem kojenim - v mlicku je davas i miminku, samo to odezni, stejne tak jako zvetsene nebo intenzivnejc zbarvene genitalie 😉
Ahoj, malá měla zduřelá prsíčka také, dvakrát z jednoho při masáži ukáplo dokonce mléko a měla také pseudomenstruaci. Řešili jsme v porodnici na neonatologii a řekli, že je to naprosto normální (ostatně je to snad i ve všech knihách o mateřství/miminkách).
Ahoj holky🙂 jsem tady poprvé a dnes jsem malé našla taky zduřenou bradavku. Máme dva týdny tak jsemz toho taky byla docela v šoku. Děkuji za vaše zprávičky, budu víc vklidu. K lékaři jdu až příští pátek, tak uvidíme. Zatím je to v klidu. petronel 🙂
Ahoj Slavicky, nase mala to mela taky, ale doktorka nic nerikala. Teda rikala, ze je to normalni, ze je to kvuli tomu, ze ma z briska jeste hodne mojich hormonu, ze to odezni samo. (I kacenku mela takovou zdurelou.) A taky jo, uz ma prsicka normalni. Obklady jsme nedavali...