Zduřelá a červená prsa u novorozence

katkasturm
16. dub 2017

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti co dělat, kdyz 16.denní kojené miminko má hodně zduřelá a červená prsíčka? Volala jsem včera ( sobota)na pohotovost a nepříjemná doktorka mi řekla že jsou to hormony a ať si dojdu v úterý k naší doktorce, že nemá čas, že má plnou čekárnu. Vím že zduření je normální, ale když už jsou hodně červená mám strach aby neměla nějakou alergii nebo infekci? Děkuji za rady

soyevita
16. dub 2017

@katkasturm Pokud nemá děťátko teplotu,mělo by to být v pořádku.Někdo doporučuje obklady.Ale odezní to samo

katkasturm
autor
16. dub 2017

@soyevita Díky moc, doufám že se to brzy zmírní

soyevita
16. dub 2017

@katkasturm Kdyby to bylo hodně zduřelé a nezdálo se Ti to,tak si raději zavolej do porodnice na šestinedělí

medulinek
16. dub 2017

jeee,pamatuju si,jak nas na to detska sestricka upozornovala,ze se to muze stat,ze jsou to opravdu hormony,pokud to ma jen na prsou,nema teploty,tak bych pockala a nic s tim nedelala

dolda
16. dub 2017

No nechci strašit, vždy nemusí jít jen o hormony, první dcera měla v 17 dnech zánět v prsu, udělala se ji trhlina při porodu a dostala se tam infekce, museli jsme do nemocnice.

soyevita
17. dub 2017

@dolda A byl ten zánět bez teploty?

dolda
17. dub 2017

@soyevita ano teplotu neměla.

soyevita
17. dub 2017

@dolda S tím jsem se nikdy nesetkala,ale vždy je lepší zkontrolovat,pokud se mi něco nezdá...

dolda
17. dub 2017

@soyevita i primářn a dětském tenkrát říkal, že to nikdy u miminka neviděl.

katkasturm
autor
17. dub 2017

Holky musím říct, že jsem měla opravdu strach, ale prsíčka jsou už jen zduřelá a červená je fuč. Doufám, že už bude vše OK

soyevita
17. dub 2017

@katkasturm Tak pokud to není zarudlé,tak určo.Holky to taky tam měly😉

linee
17. dub 2017

Mne na to upozornovala pediatricka,muze to byt upravou hormonu.Pokud bude teplota,hned k dr.,jinak klidne pockej na dalsi poradnu (za tyden?)a upozorni na to dr.,at se na to podiva,ale urcite to sama uvidi.A jestli se ti to nebude zdat,klidne zajdi k dr.,budes klidnejsi,radeji nic nepodcenit.