Ahoj,
syn (14mesicu)má opět rýmu, cca 10-13 dni? Strikalo se sterimarkou, odsalo, dala jsem nasivin. Rýma pryč furt není. Protože nasivin měl sedm dni tak abych nepřekročila dávkování - je nějaká alternativa, kterou mu muzu dat teď a nebude se to tlouct s tím nasivinem, když ho teď dobral? Už jsem premyslela ze skocim koupit rýmovník nebo eukalyptovej olejicek - fakt to pomáhá a rýma se mu spustí? Když mel rýmu tři týdny skoro, dělali synovi vyter a měl zlatyho a teď nevim jestli strepto nebo stafylo - s tím ze se mu to prej bude spouštět pri oslabeny imunitě. Nerada bych zas odsavala takovou dobu.. jen vidí odsavacku, tak se pomalu klepe a boji se, i když se snažím odsavat rychle. Musí mi vždycky pomáhat manžel, protože ho sama fakt neudrzim. Takže prosím cokoli co mu uvolní rýmu, aby byl klid…🙂 moc dekuju
@te_reza sinupret je ale pro vetsi deti...
@te_reza nejsem si jistá, jestli zvládne vincentku inhalovat, navíc se nám teď rozbil zvlhcovac vzduchu, takže to ani nepustim do oběhu aby se to k němu nějak dostalo … ale teď koukám, že je i sprej? A kombinace obojího, nebo stačí samostatne sinupret/vincentka? Dekuju
@marcicek84 teď koukám - od dvou let..
@pampeliska1313 se zkus zeptat Dr na ten sinupret nebo jestli je něco pro menší děti. Vincentku dávám do difuzéru a fičí to po celém bytě
Achjo… vincentka od tři dokonce 🙄
Jinak např fenistil je taky pro starší děti a já ho dávala už kolem roku, na doporučení doktorky, jenom menší dávkování
@pampeliska1313 já jsem spíš jen odsavala a 2x denně mořská voda, rýma vždy trvala 6 dní max, pokud malé nebylo nic jiného
Já používám majoránkovou mast, ale zatím jen pro sebe, nicméně je vhodná i pro děti. Maže se pod nosem, bok nosu a horní část čela. (Má složení , majoránka zahradní, rýmovník, esenciální oleje - majoránkový, levandulový, tea tree; propolis). Když nemůžu nic vysmrkat, tak to tím namažu a cca za 5-10 minut se tam něco uvolní a já se můžu vysmrkat. (Pardon za detailní popis.) Kupovala jsem zde: https://www.bylinkovydoktor.cz/eshop/bylinne-ma...
Teď jsem volala doktorce. Prý fenistil… plus asi koupím tu vincentku a zkusím zprovoznit zvlhcovac vzduchu. A ještě ten rýmovník :D pokud seženu, na tom nelpim úplně.
@pampeliska1313 zkus i sterimar baby nebo cistit nos pred odsatim libenarem
Vincentka je i pro novorozence jde o vincentku junior https://www.benu.cz/vincentka-nosni-sprej-junio...
A ano bez fenistilu u malych deti ani ranu..
@pampeliska1313 tymianova mast od justu. Za nás neskutečně zázrak. Malá měla teď rýmu 10dni nemohli jsme se jí zbavit. Na doporučení jsme koupila a namazala 3x během dne na kořen nosu a rozmazala až ke spánkum a pak pod nosík (stačí úplně pidi vrstva). Už druhý den 100% zlepšení a do dvou dnů po rýmě ani památky. 👍
@miriam1989 aha! Protože on si na nos nenechá pomalu sáhnout. Fakt s tím má problém, drobek. Takže pod nos by to šlo.) moc díky za tip.)
@marcicek84 sterimar baby prave máme.) na vincentku jsem se ptala v lékárně a prej je to úplně to samy jako sterimar. Tak já nevim. Koupila sem aspoň v láhvi, že to dam do toho zvlhcovace, ale bohužel ho opravdu nerozjedu, vypadá to, že je po něm.:D
Nedám dopustit na sinupret a inhalaci Vincentky. To lítá ven pomalu samo.