Ahoj všem.Dcera má 3 měsíce nastrelene náušnice,po nastřelení měla chirurgickou ocel,po cca 5 týdnech dostala zlaté náušnice.A teď k věci.Prave ouško má kolem dírky pořád červené,někdy ona trochou hnisu.Mela to už i u těch chirurgických náušnic.Mazu jí to framikoinem vždy se jí to zlepší,ale pak se jí to vrátí zpátky.Trva to už tři měsíce tak přemýšlím,jestli ji je nemám vyndat.Nebo neporadite mi něco,čím jí to mazat,aby se jí to už zahojilo? Podotýkám,že levé ousko má v pohodě
Framykoin je hlavně antibiotická mast! Mazat miminku průběžně tři měsíce ucho atb?! Předpokládám, že bez požehnání doktorky, protože tohle žádná doporučit a předepsat nemůže ani dospělému... Jděte k doktorce, může tam mít nějakého "koka".
Právě že mi řekla,ať mazu framikoinem 😉
@ancickahyksova Ježíšmarjá, tak teď už se nedivím ničemu. To není na Vás, samozřejmě. No, zkuste odvar z řepíku, ten hodně vytahuje zánět. Několikrát denně přiložit nasáklý tampon. Ale dlouhodobě mazat takhle malé miminko antibiotickou mastí je prostě zhovadilost... Je divné, že to dělá zlato - je to žluté zlato? Švagrové dělalo problémy bílé zlato, žluté ne. Kdyžtak zkuste obyčejný kroužek ze žlutého zlata a ten řepík, nebo heřmánek, ale řepík je lepší. Pokud se to do týdne nezlepší, vydupala bych si odběry, prostě není normální, že něco takhle dlouho hnisá.
Jen mimochodem, mně v dospělosti nastřelené náušnice taky dlouho hnisaly a byly citlivé, stačilo už zahojené ucho trošku někde zachytit a už to jelo nanovo, i když to byla chirurgická ocel. Pomohlo až žluté zlato.
@barumat má žluté zlato právě. Řepík určitě zkusím,tchýně mi radí ještě infadolan,jestli to prý nemá suchý a pak si ouško neskrabe... Akorát mám strach že když ji framikoin vysadím,tak aby se jí to nezhorsilo ještě víc :/ ještě mě napadlo koupit nové náušnice a nechat je v lihu třeba dva dny,jestli by to nepomohlo
@ancickahyksova To se obecně právě má dělat, s těmi náušnicemi (na dva dny do lihu), ale nevím, jestli po takové době to ještě něco zmůže. Taky se dělají nastřelovací náušnice z chirurgického PLASTU, prý je to to úplně nejmíň alergizující a dráždící. Tak můžete zkusit. Jakože koupit je a místo nastřelení nasadit... Zkuste ten řepík, ale pokud to nepomůže, náušnici bych vyndala a doléčila do úplného klidu. Pokud pak dírka ještě bude, nasadila bych zlaté, pokud nebude, počkala bych a nechala píchnout znovu. Uvědomte si, že i takhle malý zánět v tele je prostě zánět, a trvá to už moc dlouho...
@barumat já si to právě uvědomuji,proto se zkouším radit i tady.Uz si vážně nevím rady...
@ancickahyksova může to být reakce i na žluté zlato (bez urážky, taky to může být jiný kov, méně karátů nebo prostě nekvalitní)...pokud to trvá tak dlouho, už bych ji dávno vyndala a zaléčila...
Pracuji v lékárně a určite nedoporučuji zadne masti typu infadolan . I ten framykoin nic moc . Masti podporuji spíše zanetlivost . Co me i dceři hodne pomohlo byla obyc fialka . Ano , bude vypadat jak indian 🙂 do postylky dat plenu pod hlavu ale i z vlastní i z lékárenske praxe muzu říct ze vysledek je za par dni dobry .
Zkus dát dotaz tady, jsou tam I články v časopisech, jestli to rozluštíš. Jinak v ceníku je třeba napsáno, že do lihu nedávat....
Moje sestra mela pichane /nastrelovane vicekrat a vzdy to bylo jak pisete. Ousko ji i natekalo. Pak to to mamka vzdala a sestra dostala klipsy (hodne nausnice chtela). V puberte sla k doktorovi co dela i akupunkturu. Ten ji vyznacil bod, ze pry ty pred tim byly spatny a ona je na to citliva (prepichaval usi i mamce, ta mela taky s nausnicema trable). Od te doby nema problem a nosi i obic bizu nausnice..
Co na to doktorka ?