Zarudlá mokvající plocha za ouškem - co to je a co pomůže?

adela1399
27. pro 2020

Ahoj,nevíte co to může být? Je to za ouškem a máme to už delší dobu,a vůbec to nemizi. Děkuji

lentilkah
27. pro 2020
zrzeckas
27. pro 2020

Muze to byt tim jak to ousko ma prilehle k hlavicce... My to tak meli a vypada to stejne, delal se jim tam i maz...... Mazala jsem pravidelne sudocremem a vyleceno rychle a diky mazani se to nevratilo... maly ma pres rok a pul a zatim v pohode, od roka nemazu vbc, jinak od pul roku se to zlepsovalo

hezz17
27. pro 2020

Delalo se to malemu jako mimcu, kdyz mel jeste ouska hodne prilehla k hlave. Hodně susit (po koupani, po sundani cepky). Kdyz to ma takhle do krve, tak sudocreme nebo fucidin, at se mu tan něco nedostane. A pokud kojis, tak na doporuceni detske lekarky "nizkozanetlivou" stravu, minimum cukru, mleka. Držela jsem bezmlecnou dietu asi 3mesice a efekt hned.

adela1399
autor
27. pro 2020

Holky děkuju,malá je na UM od měsíce a půl,takže koupit sudocrem a mazat. Já už se bála,že mně tu ukamenují co to malá má...a ulevilo se mi,že nejsem jediná🙈

palja
27. pro 2020

@adela1399 malá to taky měla, mazala jsem to bephantenem, občas to zmizelo a pak se to objevilo, tak jsem to zase mazala. Dr mi k tomu nikdy nic zásadního neřekla. Potom to najednou zmizelo a už se to neobjevilo 😉

kuttu
27. pro 2020

Já bych řekla plíseň,po koupání pořádně vysušit...zkuste se v lékárně zeptat,jestli se může canesten i u malých dětí...mamce se tohle dělalo z roušky,z tý gumicky,jak se zpotila a praskala jí tam kůže a svedilto

adela1399
autor
27. pro 2020

@palja A myslíte,že ji to nebude pálit? Má to trošku do krve,tak aby to chudinku nepálelo😕

adela1399
autor
27. pro 2020

@kuttu Zeptám,děkuji🙂

hezz17
27. pro 2020

@palja
@adela1399 bepanthen to nevysusi. Je mastný, musi to byt neco se zinkem.

palja
27. pro 2020

@adela1399 já myslím že trochu jí to štípat může, když už to má takhle prasklé. Zkusila bych to napřed vysušit. Jedna maminka mi tenkrát poradila uvařit černý čaj a tím pytlikem s čajem to trochu natírat aby se to červené lépe zhojilo a vysusilo, to nám taky pomohlo.

adela1399
autor
27. pro 2020

@palja Děkuji vyzkouším🙂

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
majena39
28. pro 2020

Mne se tohle nebo něco podobného začalo dělat před pár lety. Dlouho jsem obihala různé kožní lékaře až jeden zjistil, že je to atopický exem na podkladě stresu. A opravdu jsem vypozorovala že když se něco děje vážného tak cca za týden se to objeví. Stačí namazat jednou večer mastí s kortikoidy a začne to mizet samo. 🙂

ajja87
28. pro 2020

Malá to měla taky, to je od toho, jak se ji to zs ousky zapari, špatně vytre po koupání.... Ten sudicrem nebo Imazol pomůže