Ahoj, moje dcerka 19.mesicu je asi měsíc vez plinek i na noc 😀 zpozorovala jsem, že jí zapáchá prcka,samozdrejme že hygiena je pravidelná pouze čistou vodou. Je možné, že je to třeba způsobeno spojením v létě? Má někdo podrobnou zkušenost? Děkuji za odpověď. 😃
A tou vodou ji omýváš jenom po povrchu? Já dcerku myju jemným mycím gelem a vatovým tampónem s olejem mezi pysky. Kolikrát je tam toho i po mytí gelem ještě dost.
Holkam jsem dlouho jeste po omytí ve vodě utirala přirození mokrou zinkou, namocenou jen v teple vodě,abych dostala pryč co zůstalo po koupání. Žádný myci sajrajt bych jim tam nedávala, at už ma v nazvu intim apod nebo nemá, to nadela akorát paseku.
Tak samo že ji tím gelem jak to říct nezajizdim dovnitř. Omyvam po povrchu,zadne problémy malá nemá. A zbytek domyvame jen vodou a pak vatovy tyčinky namočený v olejicku.
Na tohle tema se nazory lisi dost radikalne. Ja zastavam, ze dite neni zmenseny dospely, mazek ma nejaky vyznam, jinak by se tam netvoril. Omyvam pouze vodou a nijak se ji tam "nehrabu". Jen kontroluji, zda se ji nedelaji srusty. Od zdravotniku jsem dostala rady jak vymyvat i nevymyvat, takze po prostudovani vice zdroju nevymyvam.
Tak já malou mezi nožkama umývám taky jen vodou, nicmene po sprše/koupeli ji položím a vatovým tamponkem a olejičkem ji to mezi pysky vytřu..protože práve tam mi prijde, že pri obyč. sprše se voda nedostane a je to tam pak cítit...
My neposoudíme, jestli dcerka zdravá.... Zkuste zajít za lékařem, některé holčičky velmi trpí na gynekologické záněty. Stačí zapaření v létě, bazén, rýma apod. Pokud se to rozjede, může to velmi bolet a přejít do močových cest... Jako prevenci dcerka doktorka doporučila mycí gel Saforelle...
Jo a po každém čůrání otřít přirození dětským olejíčkem.
Jen se zeptam proč nepoužívate žádné mycí prostředky? Jako logický my přijde že jen čistá voda těžko může stačit. Navíc v létě se člověk víc potí i ty děti. Mám dcerku sice starší ale tento problém jsme nikdy neřešily.