Zdravim, dcera ma 3 roky a vecer po celem dni ji zapacha zadek a genitalie. U dospelych bych rekla, ze je to proste normalni, ale nevim, jestli to tak je i u deti bezne. Neprijde mi vhodne to s nekym rozebirat osobne a nez bych to resila s doktor, tak se radsi zeptam, at nejsem za vola. Brala jsem to, ze to je asi normalni, ze je proste za cely den zapocena a proste nebude vonet po fialkach stale. Ale radeji pro jistotu. Je to normalni? A taky po ranu obcas smrdi z pusinky, taky normlani?
Zkuste na myti neocide mýdlo. V případě podezření na nějaké kvasinky neocide sprej. A pije dostatečně?
Neměla by smrdět. Takže pokud se ti to nezdá, určitě řešit
@ada22 no s pitim to neni uplne velka slava, takze asi zacnu trochu vic podporovat v piti.
@teryem jako kdyz ji jdu sprchovat, tak to necitim, ale nekdy jen otiram zinkou, kdyz je totalne unavena a to pak citim lehce zapach. Takze kdybych ji jen sprchovala, tak si niceho nevsimnu. Neni to jako nic silenyho, ale trochu proste smradek. Nema zadny vytok ani nic podobneho, jen sem tam se mi zdala trosku zacervenala. Tak to budu radsi resit s doktorem.
Ja bych to nechala byt. Jestli to neni vylozene smrad tak je proste trochu zaparena, utirala se jen toaletnim papirem,… totez z pusy, jedi totez co dospely, tak to ma stejne dusledky
@majili Mam pětiletou a teda potí se podle mě dost. Stačí, když se nevykoupe jeden den a je to znát. Beru to normálně úplně a honim jí do koupelny 😄
Nechala bych jí vyšetřit moč, jestli nemá zánět močáku. Nemusí jí nic bolet a může ho mít. Ať víc pije, to je důležité určitě. Prádlo nosit bavlněné. A co se úst týče, tak pečlivě čistit zuby, hlídat dásně, jestli nekrvácejí. Kdyby byl dech cítit po zvratcích, mohl by to být reflux. Nicméně i děti jsou po celém dni normálně cítit. Ale tak nějak normálně. Pokud bych měla pochybnosti, řešila bych to. Pro svůj vlastní klid.
Mám starší dceru 5 let, která je na tohle hodně háklivá. Jakmile se párkrát důkladně neotře, smrdí a je opruzená. Volala jsem tenkrát na dětskou gynekologii, aby nám dala termín vyšetření a ta mi řekla, že to není třeba, ale že musí dodržovat vysokou hygienu. Na záchodě jí pomáhám, večer omývám dětským intimním mýdlem, případně používáme na začervenání zinkovou mast. Používáme i vlhčený toaletní papír během dne. Neexistuje, aby se někde jenom tak vyčůrala na trávu a běžela dál. S tím hodně bojujeme u prarodičů, protože to přes léto je považováno za normální dětský stav a ještě jí v tom podporují. Já jsem za hysterku, ale že pak doma dcera brečí a spodek má červený jak pavián už nevidí. 😤 Stačí ji i jeden takový půl den u babičky ... Mladší dcera to tak třeba vůbec nemá.
Dekuju vsem za poznatky. Moč asi necham vysetrit a pokusime se zlepsit hygienu po curani, protoze je zvykla chodit sama curat na nocnik a pak se neutira. Zuby cistime fakt hodne dukladne, solo kartackem, pak normalnim a nit. Piti zkusim taky zlepsit. Veci nosi taky temer vse bavlnene. Ale asi to bude v pohode, na nic si nestezuje, vytok nema a nic ji jinak netrapi.
@majili nechala bych pro jistotu vzít laboratorne moč a krev, kvůli cukrovce.
Jinak zvýšit hg v oblasti genitálu, po wc omýt vlažnou vodou.
Zápach může být i z kvasinky.