Prosím o zkušenosti se zánětem zubu u 4 letého dítěte .Malého rozbolel zub přes víkend v pondělí jel s manželem k zubaři.Jednalo se o stoličku 4 která byla vrtaná před 2 měsíci .Rentgen nebyl ,dostal injekci a zub šel ven .Já se zánětem nemám zkušenosti ,nic jsem u zubu neviděla nějaký váček začervenání,to zubař pozná pouhým okem ?bez rentgenu? A další věc co mě trápí jestli se zuby nerozjedou?Na jednu stranu se mu ulevilo všude se chválí ze mu vypadl zoubek,ale pláče že už k zubaři nechce a doufám že nebude problém s růstem druhého zubu.
@misaly jestli už byl jednou vrtaný, tak je možné, že se tam zánět udělal, ale vy jako laik to na první pohled nepoznáte. Hlavní je,že už má malý klid
@misaly dcera 5 let má také vrtanou 4, rok bez problémů a jednoho dne se vzbudila s oteklou tvari, byla neděle, na pohotovosti ji to odvrtali, dostala antibiotika a dobrý. Akorát nás zubar ji ten zub nechce zaplombovat, nevím jestli je to dobře, že ho má otevřeny.
@misaly u nás byl stejný scénář asi 2x. Také to bylo kolem těch 4 a 5 let. Hluboko vrtaná 4 nebo 5 se po měsíci nebo po dvou podebrala a musela ven. Prý se to stává. Holt tam má díry, možná už se něco klube, je mu 11 . Je to adept na rovnátka, ale ne z důvodu chybějících zubů, ale že má malou hubu😉