Ahoj,
bojujem uz nekolik tydnu s hnisem v ocicku.Prvne jsme zkouseli vykapavat nezabralo to, sli jsme na ocni ta nam dala kapky a udelala ster. Po tydnu byli vysledky a pozitivni dostala ATB po 5 dnech spise zhorseni opet k ocni udelala pruplach kanalku druhy den ocko horsi nez ty predchozi dny uz to nema jen v koutku ale celw ocko kalne, od ocni zas ATB na 3dny dnes berem druhy den a nevidim porad zlepseni.. Nemate nekdo aspon podobnou zkusenost ja uz jsem nestastna je mi ji tak lito mame tepr mesic...
My měly také problém od narození a hrozily nám proplach kanálků. Mudr. mi napsala atb Tobrex. Nejdříve jsem vyčistila oko očními kapkami - Ocuflash. Také na vat. čtvereček a vytírat z oka ven. A pak do čistého oka jsem kápla Tobrex. A krásně to zabralo. A když to doporučím i jiným maminkám. Také mají úspěch. Takže obojí dvojí. Ocuflash i 5 x denně. Atb Tobrex dle MUDr.
Neměla to tak strašné jak píšeš, pomohlo opthalmo-septonex kapky (nyní se moc nedají sehnat jen v některých nemocničních lékárnách je mají sami vyráběné). Jak píší výše, vytirala jsem tamponem s destilovanou vodou a až to bylo pěkné nakapala kapky. Plus jsem ji masíroval slzné kanálky u kořene nosu, za to mě oční i pochválila a musím říct že to masírování pomohlo parádně. Ale jestli tam máte nějaké bakterie, tak je to asi trochu jiná situace :(
Kdyz nebude zlepseni, bezte se tam zitra ukazat. Ten zanet muze poskodit rohovku, ta se muze zjizvit atd. My meli nepruchodnost a proplah v motole v osmi tydnech a od te doby supwr.
Malej měl problem s očičkem už od odchodu z porodnice, nakonec jsme dvakrát museli píchat kanálek a po tom druhým už nebyl žádný problem. Očař vysvětloval, že někdo to tak má, akorát to píchnutí může a nemusí pomoct protože ta dirka se zatahuju a v nejhorším je potřeba tam,zavést trubičku, což u nás naštěstí nebylo. Každopádně kapky moc nezabírali. Zkuste to konzultovat hlavně s očařem, my tu naštěstí máme dobrýho, všecko detailně vysvětlí.
A ještě k těm kapkám, říkal že je potřeba dodržovat určitý interval kapat do správnýho místa. Já jsem to totiž ze začátku dělala úplně blbě.
mám radu od zakladatelky asociace dvojčat. kápnout do očka mateřské mléko. zní to divně, ale za pokus to stojí, rozhodně to neublíží🙂
Meli jsme Tobrex, na doleceni Ocuflash,delali jsme i jemnou masaz v koutku oka.Mala nemela dostatecne vyvinuty kanalek u jednoho ocka,takze nam ho 3x protahovali.Ted v poradku.
@prettysweet starší mela taky od narození zánět. Vybíral a jsem oční vodou ophtal tu jsme dostali u z v porodnici a to bylo celkem bez výsledku. MUDr mi pak napsala ophtalmo septonex. Kapela jsem 3 dny a bylo po zánětu.
@prettysweet ahoj a ty atb jsou v jaké formě? Mast, kapky? Mně se malý (3M) stouchl do oka a poškrábal si rohovku trdlo. Na očním nám dali mast atb a popravdě po aplikaci je óčko trochu kalnejsi, ale podle mě to je i bojem s Mimi. Po nočním spaní je ocicko mnohem lepší. Kde jste byli na očním?