Zánět uší - zase. Jak jste řešili?

resare
7. říj 2023

Dobrý den. Syna, 3 roky ,trápí záněty uší. Do roku a ctvrt měl prasklé či propichle uši 3x. Pak byl rok a čtvrt klid a v tomto roce 2x hned za sebou pak 4 měsíce klid a teď znovu. Jsem z toho špatná. Nemám vůbec šanci podchytit, aby mu to do těch uší nezajelo. Teď víceméně začala rýma ( bílá a velmi slabá) den před těmi ušima. Hned jsem nasadila Nasivin. Kapky do uší, homeo a stejně se na druhý den ráno pichalo.... bude se tedy muset řešit co dál,jinak dělat..... jaké máte prosím zkušenosti vy co jste si tímto taky prošli. Nějaké rady? Samozřejmě budu řešit i s lékařem.

zmrzlinka
7. říj 2023

@resare a co řekli na ORL?Nosní mandle není zvětšená? Koleginy dcera měla trubičky v uších ,aby hned tekl samovolně ven.Ale ona měla zánět každý měsíc.

me_druhe_ja
7. říj 2023

U syna šla ven mandle a ještě trubičky do uší. Měl zánět co tři týdny....od těch trubiček klid. ..měl jednou zánět po roce a čtvrt skoro...

pipi_puncocha
7. říj 2023

Stejně jako u ostatních - odstranění nosní mandle + ventilační trubičky do uší. Z operace jsem měla velký respekt, ale jsem moc ráda, že jsme do toho šli, obrovská úleva neřešit pořád ty uši.

leymea
7. říj 2023

Co mu kapes do usi? U rymy doporucuji jeste Sinupret, na noc fenistil kapky. Starsi syn ma venku i nosni mandli a stejne mel zanety. Na trubicky nedoslo, naposled mu pichali usi v dubnu (tuk,tuk). Mladsi syn mel 5x oboustranny zanety do jeho 1 roka. Pak jsem zacala kapat Audiron kapky a zabiralo to. Ale ted jak uz je vetsi (skoro 4 roky) tak uz se stalo, ze prisel, ze ho boli ucho. Hned ke kapkam do usi dam Nurofen a opakuji po 6 hodinach. Vyhli jsme se pichani (tuk,tuk). Ja jako dite mela zanety taky, ja z toho pak vyrostla. Bylo to strasny.

resare
autor
7. říj 2023

@me_druhe_ja
@pipi_puncocha a můžu se zeptat kdy jste k tomuto kroku přistoupili? Jakože jak často/moc vás to trápilo?

resare
autor
7. říj 2023

@leymea teď jsem kapela taky audiron. Možná kdybych ještě vyckala, a nejela na tu pohotovost. Nebo dala ten nurofen, teploty nemel, tak me to ani nenapadlo. Nevím. Připadám si, že vše dělám špatně

pipi_puncocha
7. říj 2023

@resare to se asi nedá tak říct, u nás to doporučila primářka na ORL, ke které syn chodil, měl tu nosní mandle obrovskou, chronicky infikovanou, způsobovalo mu to i jiné problémy (nemožnost dýchat nosem, chrápání) a hlavně měl zhoršený sluch. Po každé banální rýmě třeba 3 týdny špatně slyšel.

aktakd
7. říj 2023

@resare Syn taky trpi na usi a kdyz zacnou bolet davame Otipax, Nurofen, Fenistil.

me_druhe_ja
7. říj 2023

@resare Podobně jak píše @pipi_puncocha . Dýchal pusou, chrapal, horší sluch....a fakt měl od ledna do června ten zánět min jednou měsíčně. Ale už od června předchozího roku měl snad 4 možná víc ...Jinak zákrok proběhl, když mu bylo 2 a 7 měsíců (mandle) a trubičky 2 a 3/4. Škoda, že to neudělali zaraz no. Hlavně tady se uši nepichaji, takže pokaždé měl ATB. Což je taky zlo. No a fakt se tomu nedalo zabránit. Stejně jako ty jsem čistila nos jak divá, kapala, všechno...a stejně....někdo prostě má tu Eustachovu trubici blbou no.. většinou ty problémy zmizí mezi 6-10 lety.

moudivlacek
7. říj 2023

syn mival nekecam podzim zima zanet ucha kazdy mesic, nekdy se kapanim vylecilo, indy prasklo, pichani des bes, s kazdou rymou do druheho dne mami me boli ousko, co pomohlo, bylo vyndani mandli (slo o skolkove obdobi)

leymea
7. říj 2023

@resare ja ten audiron kapu hned jak zacne ryma, 3xdenne. Je to prirodni. Jinak my vzdycky jeli hned na pohotovost, ale prave u starsiho syna. On to jeste nepriznaval, takze bylo tezke rozpoznat jestli ho to opravdu boli, ale jak mu vyskocila teplota tak jsme jeli. Akorat teda 2x naposled byl bez teploty, takze to bylo horsi poznat, ale jakmile sahne na ousko tak to z nej dostavam a vetsinou to priznal a kdyz ne a prislo mi, ze se choval divne tak jsme jeli a fakt to bylo na pichani. U nej Aurdiron nepomaha. Mladsi syn to prave hned prizna. A ten jeste k tomu bud pozde vecer nebo v noci a to jsme prave hned nikam nejeli a zacala jsem davat Nurofen a druhy den si uz nestezoval tak jsme ani nikam nejeli. A jeste pry pomaha davat ledovy obklad za ucho.

aneta15
7. říj 2023

@resare dceři je 15 let a má píchne uši nejméně 60x, spíše vícekrát. Zkoušela jsem všechno možné i nemožné. Jediné, co pomohlo byly gromety. Pokud na to trpí, nepomuze nic ...ani kapky, ani audiron, ani kysličník ani česnek. Kdybych to mohla vrátit šla bych do nich mnohem dříve. Trubičky nemá od cca 10 let. Teď v těch 15 letech, má zánět tak cca 2x do roka