Holky, máte zkušenost se zánětem spojivek, s nakažlivostí a tak? Jedno dítě ve školce se z toho vyléčilo, ale vypadá to, že další to chytlo, raději jsme teda druhý den doma, ale nevím, jestli neplaším zbytečně. Nechci, abysme to chytli, ještě teď na Vánoce, ale zase pracují a ve školce mají hezké předvánoční aktivity, tak premyslim, že ji tam zítra dám. Co myslíte, když se dodržuje hygiena, může to být ok?
Zánět spojivek řádí ve školce několikrát do roka. Oční kapky s antibiotiky ho za 3 dny vyléčí, aniž by dítě bylo nějak omezované. Je to hodně nakažlivé, i když bude dodržovat hygienu. Projde to celou školkou.
Zrovna zánět spojivek se mezi dětmi šíří hodně, nechávali jsme aspoň jeden-dva dny doma, kdy to bylo nejhorší.
Nikdy jsem nenechávala doma zdravé dítě, protože ve školce něco řádilo.
Taky jsme měli a nakonec chytnul (dokonce jeden klučík odcházel ve slunečních brýlích:D) ale za pár dní dobrý.🙂 sel by. To je jako s kazdou nemoci… v rodine to nechytnul nikdo dalsi.)
Tak zánět spojivek určitě infekční je, proto má být dítě doma (naše MUDr. říká 5 dní). Ale nechávat doma dítě jen z obavy, aby danou infekci nechytilo, mi moc smysl nedává. Těch virů a bakterií tam běhá tolik, že bys ho doma musela držet v podstatě non stop.
Je to nakažlivé hodně, stačí, aby si nemocné dítě protřelo oko, sáhlo rukou na hračku, jiné dítě sáhne na hračku, pak sobě do oka, bum už to má. Preventivně bych nenechala doma ale ani já, a to na to celkem trpíme, a svoje dítě s tím nechávám doma týden. Preventivně máme doma vždycky v lékárničce oftalmoseptonex a umělé slzy na propláchnutí.
Díky za odpovědi, jde o to, že chceme konečně jedny Vánoce, aby byla zdravá. Celý rok je vždy ok a pak na Vánoce bum. Jindy bych to nehrotila. Navíc ti dva nemocní jsou její dva nejlepší kamarádi. No ještě si to rozmyslím 🙃
@hladkamouka Aby nedošlo k mýlce, psala jsem, že jsem nechávala vlastní nemocné dítě doma, ne preventivně. Už jsem se totiž setkala i s názorem, že se zánětem spojivek se do školky chodí.
@zuzkasim nechat doma dva dny je o ničem, je to infekční déle. Presne proto se to pak tak hezky šíří 🙉
Nám to donesl syn ze školky a chytly to všechny děti. Ti dva starší se z toho nějak dostali jen s Oftalmoseptonexem, kdežto nejmladší a já jsme měli antibiotické kapky. Já Maxitrol, ona něco bez kortikoidů. Nicméně , já nosím kontaktní čočky a mám citlivé oči. Za měsíc se mi zánět vrátil a znova jsem kapala Maxitrol. Snad půl roku jsem měla problémy, citlivé oči, podráždění a menší záněty, které už se daly zvládnout Oftalmoseptonexem a Ibalginem. Kdykoli jsem se namalovala, vracelo se to. Děkuji pěkně, neriskovala bych před Vánoci.
Také syn bohužel přinesl. Prý je toho plná školka. Dítě je prý nakažlivé celou dobu, co onemocnění trvá.
@hladkamouka je to nakažlivý hodně , u nás to donesl v létě syn a kromě mě to chytila celá rodina . Mladší dcera a syn dokonce 2 krát zasebou. Měli jsme to poprvé a dlouho se nás to drželo.
Siri se to i kapenkou, loni jsme se v tom placali na stridacku cela rodina celej prosinec, protoze matka privedla dite na anglictinu s tim, ze mu vykapala oci tobrexem, takze cajk. 🤦 Meli jsme to včetně kašle. Ono to rado seda i na dychaci cesty.
Ale preventivně bych zdrave dítě doma nenechávala.
To ti nikdo neřekne moje děti nikdy od sebe nechytili zánět spojivek,vždy to mělo jenom jedno dítě a to se objímali ani my dospělí ne,ale už jenom týden do Vánoc,tak bych ji už nechala doma,vánoční aktivity můžete dělat i doma a na dva dny do školky to nemá cenu
@hladkamouka
Je to nakažlivé, vždycky to někdo v rodině chytil. Naposledy já od mladšího syna.
@hladkamouka Zánět spojivek není žádná tragédie...
Ja jsem premyslela jestli nechat deti ze skolky doma preventivne 🙂 Jako obecne aby neco na vanoce nedotahly, ale zrovna kvuli zanetu spojivek ze tm nekdo mel bych je doma nenechala.. samozrejme zvrtnout se muze vse no.
@hladkamouka Je to nakažlivé, dcera si to také přinesla ze školky. Dostala antibiotické kapky do očí a za pár dní byl klid. My jsme to doma nechytli.