Dobrý večer, jak vyléčit zánět spojivek u tříleté dcery, která vyvádí sotva se přiblížím s kapkami a jak natřít mast na spaní 😡? To je peklo, zkoušela jsem už i ve spánku, a ne, je hned vzhůru, hned se ožene. Bojím se, že se jí do toho oka nedostane vůbec nic 😔.
@eithelwing to jsem taky zkoušela, že nemůžeme nikde jít, k babičce že nepojede....ale vidí kapky a šílí.... normální sirupy ústy vezme ale ty oči to je peklo, řve a řve a to jsem třeba ještě ani nekapla. 😔
Zalehnout a namazat/nakapat.
Vysvetlila jsem synovi ze mu to nebudu kapat primo do oka, ale at zavre oci a ja mu u obou oci kapka do vnitrniho koutku a kdyz pak oci otevre stece to tam..je to super trik poradila mi to Dr.
@leniczka23 kapky už takto kapu...to by to jinak neměla vůbec nic 😃. U nás je největší problém ta mast.
Dnes už má oči jen červené bez hnisu, tak snad i s tím řevem se tam něco dostalo.
@milkywei aha..tak to neporadim, syn mi nikdy takovehle sceny nedelal..ve 3 letech uz si nechal vysvetlit ze to je potreba. Drzim palce at zaberou.
Holka měla už dvakrát, museli jsme kapat na sílu, kapem tak i do uší a kolikrát i do nosu🤦♀️
Buď hrubé násilí, přeprat, nebo když nám rozkapavali oci u očního, sestra řekla synkovi ať se pořádně dívá že bude malovat oči a synek byl v poho a to ho rozkapavala snad 5x
U nás pomohlo dát na ruku maňáska, který kape do očí, do uší, stříká do nosu a dělá všechny nepříjemné procedury. Ostatní hračky se "dívají", jak je statečná.
A co jí to nějak vysvětlit? Proč to je, co se stane, když to nebudete dávat, jak to bude probíhat... Ukázat na panence...? U nás to tak děláme, ale je fakt, že naše dcera miluje léky, kapky do očí jí bavily, vyndávání třísky taky v pohodě, snad jen dezinfekce na koleno byla horší.