ahoj, mám dotaz.
od neděle má dcerka zánět spojivek - má "zahnisaná" očička. Od mudry jsem dostala oční mast, ale moc to nepomáhá. Má taky už tři dny horečku přes 37,5 a trochu rýmu.
Myslíte, že ta zvýšená horečka patří k tomu zánětu spojivek?
Ahojky, já teď koukla do knížky na zánět spojivek u dětí a o teplotě se tu vůbec nepíše. Spíš bych to tipovala na začínající virózu, když píšeš, že má i rýmu. 37,5 ještě není horečka a nedávala bych na to ani paralen.. Horečka je až od 38 vejš.Kdyby se ta očka horšila a teplota neustupovala,stoupala a přidal se třeba i kašel tak bych s malou zašla k dr. Jo a pamatuju si, že když mně dr. dala pro malou mast, tak mi pak na očním řekli, že mast je nevhodná, že ucpává slzný kanálky a lepší jsou kapky 😒 .
ahojky, já jsem malé na zánět spojivek kapala kapičky optalmo septonex, čistila jsem je sterilní gázou od koutku oka směrem ven a prý se má při tom čištění zatlačit na slzný kanálek, aby se hmis rychleji "evakuoval". Taky existují kapičky s antibiotiky, ale ty jsou na předpis. Ta rýma může klidně být spojená se zánětem spojivek, my jsme jí při tom měli taky. Je důležité léčit i rýmu, pak zánět spojivek přejde
Obnovuji téma...
Petr má (spolu s už odeznělou virozou,rýmou) zánět spojivek, ale fakt ošklivej, byli jsme u mudr, napsala nám kapky přes den a na noc mastičku. Poctivě kapeme a mažeme za příšerného odporu prcka, přešlo to. Dva dny dobrý a zase měl očička celý zalepený.
Tak nevím, je potřeba mazat a kapat ještě po odeznění nějaký den?
Je mi ho líto, pořád ho trápím....
Je zánět spojivek nakažlivý, může se ta infekce přenést na někoho jiného?
Dík.
berenik a nemáte na to antibiotika? my měli v létě to samý...šílený ale hnusný zánět spojivek (nakonec jsme zkončili i v nemocnici protože se mu dle mě z toho opuchu vyrojila laryngitida) doktor na očním ho prohlédl a řekl, že se má kapat ještě dva dny po odeznění příznaků... 😉 zs je nakažlivý
naše dcery byly obě na pohotovosti se spojivkama minulou sobotu, kapat a mazat musíme až do dneška, i když už jsou bez příznků. Kladl nám to na srdce i očař v nemocnici, i náš pediatr na kontrole.
dík, ano, mastička i kapky jsou atb. bojím se, aby se mu to nevrátilo, tak já budu kapat mazat dál....přiznám se že v rodině, ani já jsme nikdy zs neměli, nemám s tím zkušenosti.
jste hodný.
berenika tak ant by se prý měly brát (teď to ale nevím určitě mělo by to být i v příbalovém letáku) minimálně týden a pak ještě po vymizení příznaku minimálně 3 dny...držím palečky....
Může se s doznívajícím zánětem spojivek do bazénu se slanou vodou?
Holky, ono je to celé propojené uvnitř. U dětí je časté, že mají rýmu, kašel a ještě jim tzv. "tečou" očička. Pokud je k tomu i teplota, nebo dokonce horečka, tak je to rozhodně zánět. Teplota je v takovém případě v pořádku, je to průvodní jev a znamená, že tělo se zánětem bojuje a pracuje správně. Pozor na horečku, hlavně u malých dětí. Je potřeba hlídat i každou hodinu, sledovat průběh a pokud stoupne nad 38 nebo je dítě výrazně nespokojené, tak srážet. Zábaly, koupel nebo sirup, jak komu vyhovuje. Důležité je opravu tělesnou teplotu hlídat. Já jsem na toto ujetá a opravdu hlídám každou hodinu. Pořídila jsem si infračervený teploměr Thermoval duo scan a měřím holky na čele i ve spánku. Prostě hlídat. 😉
hanule....37,5 je zvysena teplota
horecka se pocita od 38,5....
A ano, zvysena teplota muze provazet zanet spojivek....uz je to jednou zanet a telo takhle s tim bojuje....objevi se teplota.
Neboj, bude dobre, jestli se ti to nebude furt zdat , zavolej zitra mudre a porad se sni 😉