Zánět močových cest z krve. Pozná se?

petramana
27. zář 2022

Prosim, pozna se zanet mocovych cest z krevniho obrazu a CRP? Syn 6 mesicu, crp 8, krrvni obraz v poradku. Moc se nam nepodarilo zachytit do pytlicku. Pozna se to tedy z te krve, ze je vse v ppradku? ma zvysenou teplotu obcas behem dne nebo bez teploty, o vikendu 39.

nikishkaaaa
27. zář 2022

@petramana dle CRP o zánět určitě nejde 🙂

martt
27. zář 2022

@petramana Mne tenkrát zánět močového měchýře z krve nepoznali. Až na základě moči.

palja
27. zář 2022

@petramana dcera měla z crp 9, v moči bakterie, bílkoviny, měla zánět moč. cest a už i chycenou ledvinu (podle ultrazvuku). Takže pokud se zánět teprve rozjíždí, tak v krvi je crp nízké, je proto potřeba odebrat moč. Já jsem u dcer - miminek chytala do pytlíku moč celý den a celou noc. Pokud je podezření, je to prostě potřeba vyšetřit.

zmrzlinka
27. zář 2022

@petramana CRP je nízké,takže na ATB to není .Ale moč vy to vyšetřit chtělo ...

petramana
autor
27. zář 2022

doma mame takove ty testy - papirky na zanet mocovych cest...tak mu aspon doma nejak tu moc chytnu a zkusim... to by slo, ne?

petramana
autor
27. zář 2022

on uz ma tyden atb sumetrolim - mel adenoviry ve stolici... tak je takovy uz tyden, jen me zajima ta moc no, jestli to staci teda delane v nedeli crp 8, v pondeli 9 (pohotovost a pak mudr)