Zánět močového měchýře? Štípání a bolest při čůrání

mandala
2. bře 2015

Prosím, kdo máte zkušenosti, moje 10 - letá dcera si dnes ráno stěžovala, že ji štípe při čůrání a prý trochu i bolí. Žádné jiné obtíže nemá. Já jsem touto nemocí nikdy neprošla, tak nevím, jestli by to mohl být zánět ? Děkuji za reakce.

andelka
2. bře 2015

Mohl. Honem k Dr, ať dá léky. A dobrat.
Já měla zánět močáku poprvé ve druhé třídě a dodneška si to pamatuju. Pak byl klid a dostalo mě to loni na podzim, dvakrát po sobě, nebylo to poprvé pořádně přeléčené.

elen222
2. bře 2015

@mandala ahoj, myslím, že by to zánět mohl být, já na něj trpím od 18-ti let a už jsem to prožila cca 10x za svůj život. Je dobré hodně pít - vodu, bez bublinek, nejíst a nepít nic kyselého, a hodně brusinek v jakékoli formě, sušené, džusy, atd. A stejně bych s takhle malou holčičkou šla raději k doktorce a rovnou s sebou vzít vzorek ranní moči, z té se to bude vědět přesně. A potom vám podle závažnosti dá buď atb nebo něco mírnějšího. V lékárně existují i různé tablety nebo sirupy s množstvím výtažku z brusinek, což mi také pomáhá, ale nevím, jestli to můžou i malé děti - např. Uroval biotic - je to teda docela drahé - 10 tablet cca 250 - 300Kč, ale když mě to chytne, tak mi to do dvou dnů pomůže.

mandala
autor
2. bře 2015

@andelka
@elen222 Tak holky díky, uvidím s jakou přijde ze školy a kdyžtak s ní radši zajedu.

barborka09
2. bře 2015

@mandala V každém případě kup urologický čaj a jak příjde ze školy tak ji ho hned uvař - určitě ji to nemůže ublížit. No a když měla malá na podzim problémy tak mě dr. doporučila Uroval Akut. Myslím že nějaký takový sirup by jí taky neměl uškodit - zkus se zeptat v lékárně. A taky bych ji aspoň dva dny nedávala do školy - ať je doma v teple. A taky nekoupat - pouze rychlá sprcha. Po použití WC se taky doporučuje sprcha. Tak držím palce ať se to nerozjede - sama vím jaké to je utrpení.