Ahoj,
prosím o vaše zkusenosti. Synovi se vleče v podstatě od půlky listopadu viroza, která se zkomplikovala, proto na kašel a hustou rýmu (a zvýšené crp) dostal na Vánoce Augmentin. Zelená ryma je pryč, na poslech podstatě čistý nos, zůstal kašel. Atb syn dobere zítra.
Byli jsme vcera na Orl, objednani jsme byli kvuli vleklemu kasli dlouho. MUDr. dělala rtg, syn má zastrene čelistní dutiny. Prý máme hodně pít, atd, ať to všechno vysmrká. Z nosu ale prostě už ctyri dny nejde vůbec nic. Nosem už mu protekl ve Sterimarech pěkný baráček v Polabí, ale už to nemá efekt. Sinupret, inhalace Vincentky, všechno děláme.
Jak to z dutin dostat, co se dá po takové době ještě dělat, nevíte? Mame kortikoidni sprej Avamys, zase máme nasadit Sanorin…ale co ještě. Bojim se, že se to po dobrani atb zase zkomplikuje…
@nazka podle mě to muže mít každý jinak. Mě děsně bolely i zuby. Než doktorka došla na to, že mám zánět dutin (neměla jsme potřebu smrkat), tak mi zubařka umrtvila 2 zdravé zuby 😵💫). Taky strašná bolest hlavy ve smyslu jakoze čelo. No nic příjemného… tož měla jsem to všude. Troje antibiotika po sobě.
U nás kvůli tomu byli komplikace.A skončila jsem s klukem v Motole. Dávali vám tampóny do nosu a vysávali hleny? Po hospitalizaci,po ATb,kortikoidech doma stále pít, Avamys a stále smrkat,prostě furt..nám pomohlo,ale byli jsme po hospitalizaci.Bohužel se dělá i v těchto případech operace,když to nepomáhá..
@sonaxoxo zatím ne, jsme ve fazi, kdy cekame tyden po vysazeni antibiotik, aby se udělal výtěr a případně nasadila antibiotika cíleně...doma máme Avamys. Tampony do nosu nemame, jen si syn zasouva na vaticce nakapany Sanorin na 15 minut a pak zkoušíme konvičkou vyplavit hleny, ale proteka jen voda.
Syn nemá bolesti dutin ani teplotu, ale má zastrene celistni dutiny...nos čistý. Prostě to nejde ven. :/
Jak na tom byl Vaš syn, měl horecky, bolesti? Mne prijde, ze u nas je to spis chronicke. Mirne pokaslavani a nosovy hlas. A na rtg zastrene dutiny.
@olyn syn měl velké bolesti čelisti, čela a nateklé oko, jen vlastně z rýmy..horečky neměl, rtg nám nedělali. U nás to chronické není, nebyla v zimě čepice,lítal a už to bylo..mě ještě dr.rikala, že když začíná rýma, tak hned vyplachovat nos mořskou solí a dávat kapky do nosu klasic z lékárny, aby se právě předcházelo zánětům v nose..ale to bych raději konzultovala s dr.jestli je to vážně chronické.
@olyn hospitalizace byla nutná protože rýma nešla ven s tím, že začal špatně na jedno oko rozeznávat barvy, když koukal jakoby zespoda a rýma s hnisem, prý je to na operaci.Oko totiž kvůli zánětu bylo celé nateklé, pak úplně zavřené.Zánět dutin s tím, že bylo nebezpeci, že to půjde na mozek.byl tam náznak.takze dělali CT,magnetic.rezonace,lumbalka, naštěstí vše v pořádku.no nebyla to sranda
@olyn Jako samozřejmě každý případ je jiný a já nejsem dr.jen píšu zkušenost co jsme teď měli před Vánoci.U nás se to prostě zkomplikovalo hlavně tím, že ATB v nemocnici zabrala, kortikoidy taky a pak začli ubírat dávky a začlo se to zase zhoršovat..to bylo fakt náročné, proto testy na všechno, co je snad možný..a pak to jako zázrakem zabralo..děkuji a přeji vám hodně štěstí.🙏
@olyn konvicka?