Zahlenění, chrčení u 2letého dítěte. Co na rozpuštění hlenu?

adelanovakova93
20. dub 2024

Prosim o radu. Dcera ma vodnatou rymu, trochu i kasel. Ale je bez teplot. Akcni, ziva, jen ta ryma nas obzvlast trapi. Kdyz je ticho nebo sedi pobliz me, ty hleny v nosi ji chrci. Chropti jako prasatko. Co byste poradili na odhleneni u 22m ditete? Uziva jen na kasel Stop kasel sirup. Do nosu ji nic nestrikam, ani nevim, jestli by to pomohlo. 2x denne odsaju nosik, ale bez efektu. Diky.

palja
20. dub 2024

@adelanovakova93 nám doporučovala dr bronchipret nebo hedelix sirup, je to přímo na rozpuštění hlenů, které si děti sami nevykašlou, holkám to vždycky pomohlo. A na rýmu, která nejde vysmrkat, tak sinupret.

erika2
21. dub 2024

@adelanovakova93 stříkat do nosu mořskou vodu, několikrát denně, určitě vždy před odsáváním. Když slyšíš, že chrčí, tak trénujte smrkání nebo vytáhni odsávačku. Ten kašel je z toho, jak ji ty nevysmrkané hleny tečou nosohltanem do krku. Na noc by jsi klidně mohla dát i Fenistil kapky ( perorálně) a Olynth ( nebo jinou značku spreje na ten způsob) do nosu.

zmrzlinka
21. dub 2024

Stříkat do nosu mořskou vodu a čistit nos + nosní kapky Olytn nebo Nasivin. Na rozpuštění hlenu Sinupret a jestli kašle Mucosokvan.Jestli chrči tak ji možná vzit ať ji pediatr poslechne.