Zahleněné miminko. Poradíte, prosím, kdo to měl stejně?

6. dub 2020

Zdravím 🙂 Mám dotaz. Mám doma plně kojené 6 týdnů staré miminko. Už v porodnici jsem zaznamenala že malému teklo z nosánku ale řekli mi že je vše v pohode. Když nás propustili z porodnice malému už z nosánku neteklo ale začal hrozně chrochtat.Bylo slyšet že je v zádu zahleněnej a tak jsem to řekla jeho dr a ta také řekla že je to v pohodě. Že prej chrochtá kvůli té chrupavce v zádu, protože je ještě slabá. Jenže už je to 5 týdnů od té doby a stále to má. Dávám mu mořskou vodu, zvlhčuju vzduch, spí vyvýšeně, odsávám ale vždycky odsaju max 1 holuba zelenýho a tahavého. Už dokonce pokaždé když přebaluju se mu tam tahá hlen a už i zvrací zbytky nestráveného mléka se zeleným hlenem. Jsem už zoufalá, Mám i bezmléčnou dietu kvůli tomu že ho pak bolelo bříško. Už nevím ale co s tím abych ho toho zbavila :( Prosím poraďte,měl jste to někdo stejně ?
Jo a Dr nám dělala i výtěr ze zadečku a nic tam nebylo. Prej jen obyčejná bakterie kterou maj ve stolici normálně i dospělí.

puhelin
6. dub 2020

Zelena ryma je infekcni, na to se predepisuje napr. pamykon (lokalni atb).

barmil
6. dub 2020

To chce delane kapky, na predpis.

priefi
6. dub 2020

My jsme to měli stejné, ale rozhodně žádné zelené snoply nebyly. Každopádně, pokud nemá vysloveně snopliky, tak jen strikni mořskou vodu a neodsavej. Odsáváním drazdis sliznici a ta pak víc produkuje

farka
7. dub 2020

Co píšeš vypadá na reakci na nějaké jídlo, potravinu. To chce vychytat co mimču vadí. Třeba moje mladší je zahleněná od listopadu do teď a má to skrze ABKM a reflux. Tak bych zkusila striktně držet bezmléčnou dietu (trvá i pár týdnů než si tělo zvykne) a zvýšenou polohu celý den. A jak píší holky, jen prostříkávat mořskou vodou, neodsávat.

elis101
25. dub 2020

Já léčila rýmu snad dva měsíce a bylo to peklo, měla s tím spojená i očička, takže napřed opthalmoseptonex, pak atb kapky, pak zas opthalmoseptonex...a na rymu mořské kapky, odsávat jsem se snažila málo tak 2x denně a pak jsme stejně zkoncili na atb kapkách pamycon a ty fakt zabraly 👍 s nimi jsem taky odsávala ze začátku 2x denně, pak 1x nebo když jsem to v malý prostě slyšela...ale doteď mám s tý rýmy asi mindrák, jak to trvalo tak strašně dlouho...

elis101
25. dub 2020

A jasně, celou dobu zvýšenou postýlku a taky jsem dávala do pokoje schnout mokré ručníky. Malé je teď něco přes tři měsíce a trápila se s tím od poloviny února ...

priefi
28. dub 2020

@elis101 lepší je striknout a odsát před každým papanim, bez toho bych malého při rýmě nenakojila

elis101
29. dub 2020

@priefi no mě to malá dávala, jakože když potřebovala, odsála jsem i víckrát denně, ale bála jsem se, ono totiž i co doktor, to jiná informace, což by mě dost štve 🤔😒....pak jsem se teda snažila odsávat prostě podle svého rozumu a toho, co jsem slyšela z malý...

priefi
29. dub 2020

@elis101 jj, to je správně, syn měl silnou rýmu a odsála jsem toho vždy docela hodně, nemohl skoro dýchat 😒