Zdravím 🙂 Mám dotaz. Mám doma plně kojené 6 týdnů staré miminko. Už v porodnici jsem zaznamenala že malému teklo z nosánku ale řekli mi že je vše v pohode. Když nás propustili z porodnice malému už z nosánku neteklo ale začal hrozně chrochtat.Bylo slyšet že je v zádu zahleněnej a tak jsem to řekla jeho dr a ta také řekla že je to v pohodě. Že prej chrochtá kvůli té chrupavce v zádu, protože je ještě slabá. Jenže už je to 5 týdnů od té doby a stále to má. Dávám mu mořskou vodu, zvlhčuju vzduch, spí vyvýšeně, odsávám ale vždycky odsaju max 1 holuba zelenýho a tahavého. Už dokonce pokaždé když přebaluju se mu tam tahá hlen a už i zvrací zbytky nestráveného mléka se zeleným hlenem. Jsem už zoufalá, Mám i bezmléčnou dietu kvůli tomu že ho pak bolelo bříško. Už nevím ale co s tím abych ho toho zbavila :( Prosím poraďte,měl jste to někdo stejně ?
Jo a Dr nám dělala i výtěr ze zadečku a nic tam nebylo. Prej jen obyčejná bakterie kterou maj ve stolici normálně i dospělí.
To chce delane kapky, na predpis.
My jsme to měli stejné, ale rozhodně žádné zelené snoply nebyly. Každopádně, pokud nemá vysloveně snopliky, tak jen strikni mořskou vodu a neodsavej. Odsáváním drazdis sliznici a ta pak víc produkuje
Co píšeš vypadá na reakci na nějaké jídlo, potravinu. To chce vychytat co mimču vadí. Třeba moje mladší je zahleněná od listopadu do teď a má to skrze ABKM a reflux. Tak bych zkusila striktně držet bezmléčnou dietu (trvá i pár týdnů než si tělo zvykne) a zvýšenou polohu celý den. A jak píší holky, jen prostříkávat mořskou vodou, neodsávat.
Já léčila rýmu snad dva měsíce a bylo to peklo, měla s tím spojená i očička, takže napřed opthalmoseptonex, pak atb kapky, pak zas opthalmoseptonex...a na rymu mořské kapky, odsávat jsem se snažila málo tak 2x denně a pak jsme stejně zkoncili na atb kapkách pamycon a ty fakt zabraly 👍 s nimi jsem taky odsávala ze začátku 2x denně, pak 1x nebo když jsem to v malý prostě slyšela...ale doteď mám s tý rýmy asi mindrák, jak to trvalo tak strašně dlouho...
A jasně, celou dobu zvýšenou postýlku a taky jsem dávala do pokoje schnout mokré ručníky. Malé je teď něco přes tři měsíce a trápila se s tím od poloviny února ...
Zelena ryma je infekcni, na to se predepisuje napr. pamykon (lokalni atb).