Zdravím, je tu prosím někdo, komu vyšetření neprokázalo epilepsii u dítěte? Že byl příznak zahledění na několik sekund třeba jen rys povahy? Takové denní snění? Je to přeci jen znamení vah, od miminka kliďas..Zítra jdeme k pediatrovi, třeba zbytečně..
@mari90 no třeba nejčastěji mezi jídlem, zadívá se do prázdna...dvě, tři sekundy max. Promluvím na něj, fouknu na tvář a začne mě zase vnímat...Třeba takhle 3-4 x týdně. Dnes i u hraní, posílala jsem mu míček a zadíval se kamsi za mě...Oslovila jsem ho a nic. Pak jsem lehce tleskla a probral se. Moje ezo máma tvrdí, že má denní snění, vidí kolem sebe jiné bytosti atd..No, co si vybrat.
@trikvitka Toto dělá i můj dvouletý syn a nikdy mě nenapadlo. Že by bylo něco špatně. Prostě se zamyslí, nad něčím třeba přemýšlí...já to dělám taky a vlastně všichni kolem mě 😀
Moje dcera ma rok a pul a taky se obcas zahledi, taky sem nikdy nezauvazovala, ze by to mohlo byt neco spatneho...:-O to mam letet na vysetretni? Kolem dokola se obcas zahledi kazdy, i ja...😀
Co vím tak u dětí i dospělých je zahledeni celkem běžný, ale nic není vyloučeno. Já jako epilepticka ti můžu jen poradit- pokud se zahledi zkus se jemné dotknout dítěte,třeba vzít za ruku, nebo pohladit po tváři apod. Pokud reaguje,byla bych v klidu. Pokud nereaguje nebo se strašně vyděsí a neví která bije, zbystrila bych. Proto je důležitý právě ten jemný dotyk. Když po něm chnapnes tak se pochopitelně vyděsí.
@mari90 děkuji za zájem. dětský neurolog udělal anamnézu, malého prohlédl a podíval se na video, co jsem stihla natočit. Jen pár sekund takového zahledění. Poslal nás na EEG, tak tam budu teprve volat. Může to být ono a nemusí. Pokud se to nezachytí na EEG, bude opakování, ale už je pravdepodobnost, že je vše jak má. Uvidíme co bude.
Když jsem byla já malá tak jsem kvůli tomu byla na neurologii na EEG ale naštěstí vyšetření v pořádku.