Zadní rýma. Jde to ven kašlem?

rezena12
29. říj 2024

Maminky prosím vás.. chci se zeptat. Je tu někdo kdo bojoval dlouho se zadní rýmou? Mala uz ji ma 11 dnu.. je ji 15 měsíců.. dala jsem sinupret, sterimar, inhaluje vincentku, nasivin a nic nepomáhá. Porad chrochta, jak vecer lehne kašle. Uz je mi ji tak lito. V pátek jdeme na ockovani k doktorovi které samozřejmě oddálíme, ale prijde mi divne ze uz to ma 11 dnu a nic. A hlavně nic nejde odsát.. uz si nevim rady 😭 jo a začla kašlat takhle moc az ted ten 10,11 den je možné že se ji to rozpouští uz v nose a jde to proste ven pres ten krk?

petramana
29. říj 2024

@rezena12 nesedlo ji to na prudusky? syn mel jednou taky tuhletu zadni rymu a pak z niceho nic zacal strasne divne kaslat - prudusky a dostal atb

rezena12
autor
29. říj 2024

@petramana mala kašle fakt jen jak lehne vecer do postýlky. Poslední 2 dny rikam si ze kdyby to mela na průduškach kašlala by i během dne?

petramana
29. říj 2024

@rezena12 to asi ano... tak mozna jak to steka do krku... postylku podlozenou mate nebo klin v postylce? fenistil kapky davate?

rezena12
autor
29. říj 2024

@petramana ano klinek má a fenistil nedáváme. Prosim kolik kapek zítra pujdu koupit. Je jinak fakt vesela nic ji respektive neni žádná horečka nic.

petramana
29. říj 2024

nam poradila doktorka uz nekdy v 6-mesicich dat, aby splaskly sliznice... vypocita se: vaha ditete x 2 : 3 davky... napr. syn ma 18 kg, tak 18 x 2 = 36 : 3 = 12 kapek mu davam na noc

rezena12
autor
29. říj 2024

@petramana naše malá ma 10 kg takze 10x2=20 :3 =6,6 takze dam 6 kapek na noc?

petramana
29. říj 2024

@rezena12 ano, na krabicce je to uvedeno

rezena12
autor
29. říj 2024

@petramana děkuji jste zlata

petramana
29. říj 2024

@rezena12 snad to pomuze 🍀

lis6
29. říj 2024

Noční kašel měl vždycky syn a byla z toho bronchitida

bublici
29. říj 2024

Zkuste na noc na topení (radiátory) dat mokré ručníky. A na rýmu, od te doby, co jsem objevila koloidní stříbro do nosu, nepoužívám už solný roztok ani nasivin. Zabírá fakt zázračné!

palja
30. říj 2024

@rezena12 my dáváme co už je tady napsáno. A letos jsem se rozhodla holkám podpořit imunitu těmi přípravky od Justu. Dřív js to kupovat nechtěla, protože se mi to zdálo moc drahé.
Na takovou zadní rýmu pomáhá tymianovy krém. Moc jsem tomu napřed nevěřila, ale je to opravdu jak zázrak. Ještě dávám 2 kapky eukalyptoveho oleje do zvlhcovace vzduchu. To krásně uvolní dýchací cesty a rýma nepřejde v kašel. Ten se dá koupit kdekoliv, od Justu je zbytečné drahý.

angelchild
30. říj 2024

Resime s malou ted to same a dnes jsem si volala k doktorce pro kapky na predpis. Pres den to jde, ale v noci chudak sotva dycha. Tyden jsme davali Nasivin a zadna zmena

rezena12
autor
30. říj 2024

@angelchild jake kapky jste dostala a kolik je maly? Taky zadní rýma? Nejde nám nic odsát a i kašle v noci

petramana
30. říj 2024

@rezena12 rekla bych, ze Pamycon

angelchild
30. říj 2024

@rezena12 dostala Gentamicin. Vim nekdo rekne, ze to neni ok. Ale uz tyden nespi ona ani my, tak tohle ji zabere urcite. Je ji 20 mesicu

sorboni30
30. říj 2024

@rezena12 nám dětská doktorka píše na zadní rýmu vždy kapky s ATB a pomůže nám to do dvou dní. Pamycon. Jestli se tak dlouho trápí tak bych ji je nechala napsat hned.. za dva dny máte klid

sorboni30
30. říj 2024

@rezena12 na zadní rýmu je dobrý i zvlhčovač vzduchu, od Tiande mast Slaviton i naplasti na noc. K tomu ten pamycon co jsem psala výše. Každopádně od té doby co používáme Tiande náplasti na nos tak rýma je u nás 1-2x za rok pouze dva dny.. víc ne. Vše se rychleji poleci bez ATB