Zácpa. Poradíte, prosím?

dnn
26. pro 2024

Ahoj maminky

Prosím o radu. Dceři bude za pár dní šest měsíců, je kojená. Od čtvrtého měsíce podáváme na oběd příkrmy, začali jsme zeleninou a postupně jsme kolem začátku pátého měsíce začali i maso. Někdy jsem to střídala i s kupovanými skleničkami Hami a vše bylo v pořádku.

Poslední dva týdny jsem dceři začala příkrmy dělat jen domaci a vždy jsem je zavařila a dcera jedla jak zběsilá. Ale začala mít za poslední týden potíže s kakáním. Hovínka měla tuhá a suchá a nemohla je ani vytlačit, plakala, načež jsme jí pomohli rekt. rourkou. Snažíme se jí podávat i vodu/čaj, ale jakékoliv pití odmítá a plive.

Včera jsem ji příkrm vysadila a dnes jsem zkusila dát pár lžiček švestkové přesnídávky. Dcera hned na to měla stolici úplně tekutou (většina se vsákla do plinky) a takovou brčálově zelenou.

Co myslíte, že může být příčinou tuhého kakání a jak to odbourat. Dávat do přikrmů více vody? Tuk v jídle samozřejmě má, dávám olivový olej. Doktorku máme až po novém roce a já jsem z toho jelen.

lv
26. pro 2024

Zkusit omezit třeba mrkev, která sama o sobě staví, způsobuje zácpu, tuku dostatek, tzn. kavovou lžičku na porci (i dyňový olej, máslo, sádlo) trochu víc té vody v příkrmu nechat. Probiotika, i sobě.