Dobrý den,
mám 7m starého syna, přes Vánoce byl nemocný a včera onemocněl manžel, má typickou chřipku, kdy ho bolí celé tělo a teplotu měl az 39,8 a přestože jsme byli se synem v jiné místnosti atp., tak jsem mu dnes v zadečku naměřila 38,3, dala jsem mu čípek a chtěla jsem se poradit, zda s ním mám jet na pohotovost, popř. kdy byste jeli vy. Nemám teď k dispozici auto, tak bych musela volat sanitku. A mohu kojit, když mě začlo bolet v krku?
Děkuji za rady a zkušenosti
@mbhb2 38,3 ze zadecku je 37,8 po odectu a to je jen zvysena teplota, takze ani nesrazej, zbytecne mu prodlouzis obdobi nemoci. Pokud pije a nema zadne jine potize, tak to na rychlou opravdu neni a ani na pohotovost ne, tam akorat chyti jeste neco jineho. Pokud by mu stoupala teplota nad 38,5 po odectu a nasledne nesla dlouhodobe srazet, tak pak bych ho vzala zitra k doktorovi. To same, pokud by prestal pit, nebo dostal prujem a zacal zvracet a nebyl schopen udrzet tekutiny.
Koj klidne dal, cim vice, tim lepe, akorat musis eliminovat, nebo limitovat leky pro sebe.
děkuji za uklidnění🙂
A stačí teda, aby pil mléko ode mě? Příkrmy papá hezky, ale pít nic jiného nechce, jak vidí lahvičku tak zatne čelisti a nepovolí
@mbhb2 Tak především, kojit určitě můžeš! 😉 Akorát bacha na to, čím se při kojení budeš léčit. Musíš si zjistit, jestli se to smí. Ani všechny bylinky se při kojení nedoporučují.............Já pila většinou bezinkový čaj, do nosu vincentku a když jsem měla fakt vysokou teplotu, tak paralen.
Dětem horečka vyletí hned, takže s pohotovostí bych zatím počkala 🙂 Neboj, musí si nějak také budovat imunitu, v 7m už není úplně maličkatý a určitě bude brzy fit, dříve než vy 😀