Wobenzym na dětskou imunitu, dáváte ho v zimním období?

lilibeth
11. bře 2015

Maminky, dáváte některá svým dětem na posílení imunity v zimním období Wobenzym? Dvě zimy po sobě jsem naší malé dávala Imunoglukan a na hromadě je stejně od října do dubna.
Děkuji za zkušenosti.

alisek
11. bře 2015

@lilibeth řešila jsem to s mojí praktickou dr. a ta mi říkala že by mi spíš doporučila tento produkt Ribomunyl, který je sice na předpis ale říkala mi že udělá stejnou a možná lepší službu než wobenzym a cenově je něde jinde.

mandala
11. bře 2015

@lilibeth Jak máš staré děti ? Naši 8 - leté moc pomohl, nevěděla jsem už co s ní, těžké zápaly plic, 5 x za rok zánět středouší od 2 let, průdušky, angíny... ale, myslím, že to není zase tak, že by pomohl každému. Na nás vyzkoušeli na imunologii spoustu doplnků a léků a vše bez účinku až jsme se dostali k výbornému panu doktorovi, který ji podle výsledků podrobného vyšetření zkusil nasadit Wobenzym a opravdu zabral. První pololetí zameškáno 130 h, s Wobenzymem další pololetí asi 60 h, tohle pololetí měla asi jen 30 h. Takže zkusit můžete, ale musíte přesně dodržovat způsob užívání , nebo to jsou vyhozené peníze - nám bylo řečeno. Tzn. opravdu na lačno, jíst nejdříve za půl h po užití, a dostatečně zapít. Tak držím pěsti, at pomůže, jako nám. 🙂

lilibeth
autor
11. bře 2015

@mandala Měla nedávno tři roky.
Ona není nemocná nijak extra (třeba jako vaše), ale spíš kontinuálně. Takový kolotoč ... týden zdravá, týden rýma, pak dva týdny průdušky, týden to doznívá a zase rýma ....
Bobek je protivná, protože sedíme věčně doma a když už někam jdeme, tak si vždycky doneseme kašel. Chce za dětma do školky, jen co ji tam dám, tak čtvrtý den soplí.

mandala
11. bře 2015

@lilibeth No, já se ptala pro to, že to jsou docela velké tablety a užívá se jich víc najednou, jestli by to nebyl pro tak malé dítě problém. Já tu nemocnost chtěla řešit s naším pediatrem a ten mě řekl, že doplnky na imunitu moc neuznává, na imunologii jsme se dostali až když ležela v nemocnici. Tím chci říct, že bys možná mohla konzultovat s dětským, co si o tom myslí a třeba by i poradil něco přímo na vaše problémy. 😉

lilibeth
autor
11. bře 2015

@mandala Naše dětská o nás téměř neví 😀 Akurát na nás střídá různé vykašlávací sirupy a na noc doporučuje Dithiaden. Tak to, co už znám řeším doma sama.

mandala
11. bře 2015

@lilibeth Jj, já právě taky zkoušela sama, co se dalo, peněz do toho vrazila a všechno na prd. Tak ono v té školce v tomhle věku si i myslím, že to je tak nějak normální, ani počasí tomu nepřispívá. 🙂

lilibeth
autor
11. bře 2015

@mandala Do školky chodí až od novéo roku. Ale do té doby to bylo v podstatě stejné.

mandala
11. bře 2015
jolankastani
23. bře 2015

Ahoj, já mám dvě holčičky, věkově 4 a 7 let. Také jsme řešili neustále dokolečka rýmy, kašle, záněty průdušek, uší atd. Naše doktorka nám nejdříve doporučila taky Ribonumyl na imunitu, tak jsme užívali, ale stejně obě byly stále nemocné. Do toho stále byly holky na antibiotikách. Děsný období to bylo. Pak jsme zašli na imunologii do Prahy. Tam je vyšetřili a doporučili nám Wobenzym. Tabletky jsou to malé, dají se polykat, u té 4-leté to byl ze začátku problém, ale nakonec jsme to zvládli a ani jí to ted nepřijde. A hlavní je, že jsou holky konečně zdravé, teda občas jen s malou rýmyčkou, ale to se nedá srovnat s obdobím předtím. Mají doporučenou dvouměsíční kúru, ale výsledky byly znát už ani ne za měsíc, takže ještě dobíráme a chválíme. Tak my můžeme doporučit. 🙂

adelka89
5. čer 2015

za mě Wobenzym určitě ANO.
Syn byl v podstatě od rijna nemocny, ryma, kasel, pridalo se astma. Od ledna zacal trpet na zanety stredniho ucha a když dostal 3. antibiotika během 2 měsíců rozhodla jsem se vyzkoušet wobenzym. V den, kdy jsem mu dala první dávku si stěžoval na bolest ouška. Naštěstí už se zánět nerozjel a ouško přestalo bolet. Od té doby je zdravý a ve školce! Wobenzym bere zatím 14 dni. nechci nic zakřikout, ale vzhledem k tomu, že po Ribomunylu, který jsme užívali 2-3 měsíce jsme nezaznamenaly VŮBEC žádné zlepšení (během užívaní měl 2x atb) Wobenzym nás velmi mile překvapil a klidně ty peníze za to dám každý rok, pokud to má pomoci.

lilibeth
autor
5. čer 2015

@adelka89 Zaujalo mě, jak jsi psala, že jste brali Rybomunyl tři měsíce. Malá ho teď bere, ale dáváme ho podle příbalové informace, ve které se tuším první měsíc dává každý týden PO+ÚT+ST+ČT a v následujících měsících vždy první čtyři dny v měsíci.
Vy jste měli schéma jiné?

adelka89
5. čer 2015

@lilibeth my jsme ho od začátku brali dvakrát týdne uterý pátek. Nevím přesně na jak dlouho to bylo, přislo mi to nekonečné, možná to nebylo ani ty tři měsíce, možná dva nebo něco mezi 🙂 měli jsme jedno balení, ale teda nepomohlo to ani trochu, i doktorka se divila. Každopádně u nás nebyla ani zjišťována nějaká porucha imunity (krevními testy) ribomunyl nám nasadil alergolog. Podle mě jsme ho brali zbytečně, malý to nejspíš nepotřeboval. Příčina jeho vleklých potíží je jiná- adenoidní vegetace (zvětšená nosní mandle). v červenci jdeme na odstranění.

lilibeth
autor
5. čer 2015

@adelka89 Nám ho dala dětská doktorka, když jsem jí říkala, že je malá věčně na hromadě ... k doktorce dorazíme v jednom z deseti případů. Nedávno jsme byli na orl a taky doktorka říkala, že je mandle zvětšená. Ale že má i na něco alergii. Tak jdeme v půlce prázdnin na alergologii a nechám ji vyšetřit i imunitu. Tak jsme zvědavá.
Už jsem z toho zoufalá. Malá je od nového roku ve školce a byla tam přesně 14 dnů. Vždycky v pondělí jde, ve středu večer už soplí a pak se z toho tri týdny dostává. A tak pořád dokola. Kdyby tam tak moc nechtěla chodit, tak ji tam ani nedávám ☹

adelka89
5. čer 2015

@lilibeth maly ma alergii na roztoce, takze taky parada. Uvidis jestli vam zabere ten ribomunyl. U nas teda nulova uspesnost, ale ten wobenzym je fakt jednicka. Ty rymy nas trapily porad, v podstate konstantne mel rymu a velice casto hnisavou, od te doby co ma wobenzym vlastne ani nesmrkal 😉