Tak nějak na nás padla tahle diagnoza. Komu to nevadí diskutovat a podělit se o zkušenosti mám mnoho otázek a za odpovědi budu vděčná. Náš případ není následek aktivace očkováním, ale důsledek poškozeného mozku krvácením.
Jaký léky prcci berou, resp. které zabraly a jak zvládají jejich vedlejší účinky, jak moc poznamenaly (i samotná dignoza) jejich vývoj/osobnost?
Kdo cvičil Vojtovku, vrátil se k ní někdo nebo zůstal Bobath?
Jaké alternativní podpůrné cesty jste volili k léčbě medicínské (akupunktura, homeopatie).
máme též westův syndrom, nyní syn bere topamax a valproat chrono sandoz.. musím zaťukat nyní je déle než měsíc bez záchvatů. cvičíme vojtovku
Ahoj holky, vim, že jste to řešili rok 2014 ale pro nás je to teď aktuální.. ležíme v Brně jsme tu už 10dni. Malé je 13mesicu a kvůli "vyskakujicim ručkam" následném eeg jsme se dozvěděli,ze má West.synd. mentálně je v pořádku jen fyzicky je opožděná cca na 8mesic. Prosím dejte mi vědět jak dopadl vás příběh
Ahoj holky, malý má 7 týdnů a bojím se,že má Westa😢 někdy,když leží v klidu nebo se hýbe,najednou mu vystřelí ruce i nohy. K Dr jdu dnes, ale video se mi nedaří natočit
Chtela.bCh zajít někde v Brně na neurologii, aby nám natočili EEG,ale všude jsou dlouhé objednací lhůty. Myslíte, že když sjedu na pohotovost,tak mi EEG udělají? Předpokládám, že bych musela jet asi večer. Vím,že je ještě mladý a že má nedovinutou nerv soustavu a nekoordinovaně pohyby.ezi to ale určitě nepatří,že mu občas vyletí nožky i ruk do vzduchu. Jaké máte vy projevy?☹
@odula ahoj, já byla dnes na 7 týdenni kontrole u Dr. Ta říkala že u tak malých dětí je to normální, že jsou lekave, neshledává tam nic nenormálního. Nakonec jestli jsem to pochopila po znovu přečtení chytrých internet stránek,, tak pokud by se jednalo o spasmy, bylo by nekolik záchvatu po sobe a to se mu neděje.
Nepozdávat
@odula díky, snad to bude ok. Na další komentář jdeme až 11.1. s očkováním mne už strašila, ale já jí říkala, že to dám co nejpozději. Dávám jen to povinné.tak říkala, že hexa by měla být do 12 týdnů první dávka. Já jí ale říkala, že to dám až budou malému 4 měsíce. Boj bude s prioritně, ten je dob18 měsíců, ale chci ho až po druhém roce. U prvního jsem to tak prosadila, byl to boj a hlavně jiná vyhláška. Tak budu bojovat, co vy?
Oprava píší z mobilu- na další kontrolu jdeme 11.1. boj bude s priorixem
ahoj, se snyem jsem byli min. měsíc v krči kvůli klonickým záškubům. na eeg ostré hrany F, na neuro ke svému dr jdeme v pátek. Včera plakal kvůli prdům, hodně ho trápí, ale on se pak vždy tak rozjede, že nedokáže zastavit,až se vykřečuje, a včera potom dokonce šilhal. nemáte s tím někdo zkušenost? díky
Ahoj, vracím se k diskusi, protože momentálně u syna máme také diagnostikován Westův syndrom. Byla by prosím nějaká maminka ochotná se podělit se zkušenostmi? Jestli jste dohnali zpomalený vývoj? Malý má 8 měsíců, nasadili mu Sabril v 8/2020 a byl bez záchvatů, nyní, se opět spasmy objevily, byl navýšen, protože malý narostl. Je tak na úrovni 4 měsíce motoricky, zvedal hlavičku, zapomněl to, je hypotonický, jinak usměvavý a povídavý. Děkuji moc za rady všem.
ahoj mame tez diag.infantilni spasmy..stravili sme tri tydny v motole..pristi mesic to bude rok..bereme leky a zachaty od te doby nejsou..ptej se na cokoliv..