Vždy se tak pokaká, že musí do sprchy. Je to normální?

m_m_m
10. čer 2015

Ahoj, mám asi blbou otázku, ale je normální, aby cca měsíc a půl po zavedení příkrmu se miminko vždy pokakalo takovým způsobem, že ho musim osprchovat ve vaně? Moc toho zatim nesní (cca necelá malá sklenička masozeleninového příkrmu+necelá velká sklenička ovocného+trochu kašičky, zbytek kojené). Kaká každý třetí den a vždy to očekávám ne moc ráda-když se pokaká, tak toho je hrozně moc, všude to vylejzá a hrozně to smrdí. Nestačí na to jak jednorázová, tak látková plína-stejně to kolem svrchňáčků proleze. Je nějaká vyhlídka, že se to zlepší ?:D Trvá to asi dva týdny....Díky moc!

m_m_m
autor
10. čer 2015

ještě chci podotknout, že doma mi to nevadí, ale děsim se toho, že by se pokakala někde mimo, kde sprcha neni...

ladie
10. čer 2015

Naprosto normální věc. Já přikrmuju asi týden. Sní toho tak tři lžičky, ale stačí to. Kadí co 2-3 dny a je to totální prů.er skrz na skrz - plína, body, legíny a většinou ještě noje kalhoty, protože nejlíp se kadí na mamince, že 😝

Neboj, ono se to časem upraví.

m_m_m
autor
10. čer 2015

@ladie děkuju, tak snad se to upraví co nejdřív :D, protože tohle udělat v autě nebo někde na návštěvě, tak to by bylo vyloženě labůžo :D

ladie
10. čer 2015

@m_m_m náhradní olečení vždy sebou 😀

misimisi
10. čer 2015

Ahoj, třeba je toho na něj ještě moc naráz. Zkusila bych třeba malinko ubrat a přidat více mléka. Nevím, jak máš mimčo staré, ale mělo by to být cca takhle:
6 měsíců - jen k obědu jednodruhovou zeleninu, střídat tak po 2-3 dnech druhy zeleniny, jinak mléko
7 a půl - začít dávat obědové masozeleninové, jinak také jen mléko (čaj, vodu)
9 (8 a půl) měsíců - začít přidávat ovocné
10 měsíců - postupně přidávat i jogurty, cumlat kousky ovoce
od 1 roku už může mimčo to, co my (teda asi guláš atp. né 😀 )
Je to normální, že jsou děti "durch", asi jako dospělý, taky někdy má pěknou nálož, jindy normálka 😉 Ale pravidelnější - častější by to mohlo trošičku zmírnit. Na pravidelné kakání jsou dobré meruňky nebo švestky. Rozmixovat třeba trochu kompotovaných i s troškou kompotové šťávy. Přeji pohodové zažívání a cestování 🙂

misimisi
10. čer 2015

Ještě si vzpomínám, že mi MUDr. říkala, že mrkev staví stolici, tak té dávat jen trošku sem tam.

daisyjane
10. čer 2015

No já nevím, mě nezní, že by zmíněné miminko mělo zácpu a tudíž by zvolená rada přidat švestky a meruňky a k tomu ubrat mrkev byla řešením. To by kakalo sice častěji, ale velmi řídce, což si myslím, že právě proto to všude vylezjá, že to má mimčo @m_m_m prostě řidší. Nebo jaké je to konzistence? Já jsem u malého měla období, kdy to prostě proteklo vždycky. Hrozně se to mění. Mimčo si na příkrmy zvyká. Pokud byla stolička řidší až průjmovitá, zahušťovala jsem rýžovou kašičkou. https://www.google.cz/search?q=rýžová+kaše&espv... Vyrábí to víc značek a je to super, vhodné od 4 měsíců. Ale dej pozor a nejdřív jen přidat trošku, ať zas nemá zácpu. Zkus změnit velikost pleneček, mě to tehdá pomohlo. Vyzkoušej, jestli nemá moc velkou nebo moc malou jednorázovku, v obou případech je pak problém. Může pomoci i vyměnit značku. Ale u nás měl malej období, kdy i pampersku prokajdil. Vlhčené ubrousky jsem stejně používala sporadicky, pokaždé stoliččce jsem na doporučení doktorky umývala v umyvadle, teď už ve vaně. Umyvadlo je skoro všude, tak mimi na tygříka a šup s ním do umyvadla, kdekoliv. S sebou ber vždy náhradní oblečení a sáček na použité a hurá, můžete jít kakat i mezi lidi 🙂

tamarila
10. čer 2015

Naše malá taky kadila ob dva - tři dny, tak je toho potom logicky víc. Ono se to časem srovná, jinak myslím že větší velikost jednorázové plíny která je správně zalepená je řešení, samo se to musí hned přebalit ať se to nevymáčkne. A ten smrad - no jo, jak začnou baštit něco jinýho než mlíčko, tak se z té hořčice nevratně stává lejno se vším všudy :D To vychytáte, vždyť o h...o jde .o)

olusenka
10. čer 2015

nasadila bych miminku laktobacily, nebo sobě, když kojíte.
Jinak myslím, že je to normální, když kaká po delší době, mě zas dcera i syn standardně kakali několikrát denně, 4x i 5x nebylo výjimkou. To taky není zrovna výhra. 🙂

misimisi
11. čer 2015

@daisyjane U miminek se ta trávící soustava teprve učí správně fungovat, jde to pomalu, tabulkově to má málo kdo, ale 3 dny už mi přijde dost, klidně bych to zácpou nazvala. Mné už by tedy upadlo břicho. Oté mrkvi mi říkala doktorka, tak to asi zase taková blbost není. Navejš neříkám, že ji nemá dávat vúbec, ale méně často. Švestky určitě neublíží, jen přirozeně pomohou, za mě tedy lépe než čípky nebo, nedej Bože, Gutalax, že. Zhušťovat? Proč ne, ale ne, když kadí po třech dnech.

m_m_m
autor
11. čer 2015

@daisyjane průjem určitě nemá, je to prostě takový měkký hovínko :D, jen toho je prostě hrozně moc najednou...Chtěla bych se zeptat - do tygříka jí umim dát, ale spíš mám problém jak to udělat, abych se celá taky nezamazala?? Chtěla jsem jí tak mejt už jako malilinkou (teď jí bude 8 m), ale dycky jsem se taky umazala...asi na to nemám správnej grif :(

m_m_m
autor
11. čer 2015

@olusenka laktobacily jim už dlouho, jinak mě donedávna taky kakala právě asi 3x denně a ze dne na den je to po třech dnech, ale zácpu nemá...je veselá a ikdyž se pokaká, tak dělá jakoby nic, takže jí to nebolí