Ahoj už jsem tady psala, že malý má aftovou stomatitidu. Naštěstí už je bez horecek a afty už se pomalu hojí. Jenže problém je, že ho pořád pusinka bolí a odmítá jíst. Docela jí jogurty a mléko, jenže jak nechce nic moc jiného tak z nich má průjem. Třeba rozmixovany vývar nepozře, i když jinak ho má jinak rád. Sní pár lzicek krupicove kaše, brokolicove polévky. Ale je toho za celý den strašně málo. Je to teď taková bledule.
Chci se poradit, nevíte nějaké mléko nebo nějakou výživu s vitamíny co bych mu mohla dát než trochu začne jíst? Příčí se mi do něj něco cpát, ale už nevím co mu dát.
@guliii schválně jsem teď psala kamarádce, měli s malou stejný problém, chudinka to měla fakt hodně. No a opravdu jedla hlavně všechno studené, jogurty, pudingy a i ty polévky jedla studené, takže klidně zase nakoupila i ovocné kapsičky a presnidavky prostě cokoliv co bylo i byť jen vlažné odmítala dát do pusy bolelo ji to. Plus se zase na těch nejhorších 14 dní vrátili k um. Jinak opravdu vydržet, malá jim taky pohubla, ale pak až mohla krásně to dohnala 😉
@deaneira29 mě alespoň uklidňuje, že dobře jedl a nebyl hubený, tak má trochu z čeho brát. On má právě po jogurtech a presnidavkach průjem, už z toho má i prdelku opruzenou 🙁 ale dnes byl zase úspěch, poprve snědl najemno nakrájené těstoviny s troškou omáčku, jeho oblíbené. Tak už cítím, že bude líp. Moc děkuji
@guliii jojo, vše krájet na jemno a prý úspěch byla bramborová kaše, k ní si pak dala malá říct i rybu na másle 😉 kamarádka vzkazuje vydržet, byl to opruz ale když se to zahojilo tak už pak jedla normálně, musí zkusit že to nebolí no.
Uplně klidně bych vyráběla domácí zmrzliny (jako základ banán, je výživný a hezky to osladí a k tomu libovolné ovoce) , smoothie, oblíbená bývá mozarella
@deaneira29 on právě něco zkusí a hned hystericky brečí, že auví. No mám radost, že začíná jíst, alespoň trochu. Teď už to snad bude lepší 😉 děkuji
@cuuza zkusím, ale dnes se to snad zlomilo a začíná malinko jíst. Včera mu z těch aftu co má v puse a krku tekla krev a odmítal úplně vše. Už to byl 8 den téměř bez jídla. Jen co jsem do něj nacpala. I banán s mlékem jsem do něj cpala strikackou. Ale už vypadá lépe, tak to zkusím 🙂 děkuji
Nutridrink, jestli ho ovšem vypije, chlazeny by mohl.