Vytrhnutí mléčného zubu v narkóze. Máte zkušenost?

kathrinepierce
9. čer 2024

Dobrý večer, chtěla jsem se na vás obrátím s dotazem, pokud si někdo prošel s dětmi tím samým či podobným.
Momentálně jsme v Anglii, a moje 6 léta dcera už 3 měsíc potřebuje vytrhnout 2 zadní stoličky.
Začalo to na konci března otrokem tváře, tak jsme navštívili zubaře kde ji odstranili kaz a předepsaly antibiotika, následně asi 2 týdny po natekla druhá tvář, kde ji také byl odstraněn menší kaz, takže stejny zbusob byl zvolen, vyvrtani , zaplombovani arsenem A antibiotika.
Jenže problémy se nezlepsili antibiotika ji podali 4x pk sobě. A má na kosti bouli stále
A teď i na dasnich něco jako váčky které se plni hnisem.
Tudíž jsme byly opět u zubaře kde ji už pichli 2 umrtvovaci injekce už na vytrhnuti zubu.
Paní zubařka řekla že stále to bude cítit a chtěla ji dát třetí injekci to už ale dcera si nenechala ani přes přemlouvání.
Takže nám byl dán termín na rajsky plyn.
Přišel ten den, a my jsme tedy byly v ordinaci paní zubaři se koukla že teda je vystresovana a plyn nebude fungovat.. nevím podle čeho usoudila že to nebude fungovat. Nemam zkusenost jestli by mi to tady mohl někdo objasnit, byly bych vděčná.
Takže nám byl vypsány papír do nemocnice na uspani, a tak ji to prej vytrhnou.
Jenže čekací doba je prý až rok, takže jsem stále ve stresu. V pondělí tam budu volat zdali by se to nedali urychlit.
Obávám se i anestezzie jestli to je bezpečné pro dítě.
Už nevím co mám dělat.

Hodím sem i foto kdyby

milusina
10. čer 2024

@kathrinepierce Řešili jsme něco podobného.Akorat syn tam ještě neměl zánět.U rajského plynu je nutná spolupráce dítěte a aby bylo v klidu.Jinak ten plyn prý vdechuje pouze povrchově a neúčinkuje.Dostalinjsme také zadanku do nemocnice (Motol),kde nám ale řekli,že celkové uspání dělají až od 5 kazu.Nabidli nám analgosedaci,ale čekací doba hrozná.Nakonec jsme se objednali na soukromou kliniku,kde mu vše udělali v celkové anestezii asi měsíc po objednání a byla to dobrá volba.Sice to stalo docela balík,ale nelitujeme.

kathrinepierce
autor
10. čer 2024

@milusina díky moc za reakci.
No.je to hrůza, nám jich chtěj vytrhnout 6 i s těmi předními, páč dcera když byla menší tak spadla na zoubky takže jsou obouchany
No každopádně uvidíme. Ať je to už za námi.
Dela se něco jako předoperacni vysetreni před tím než dají anestezii?

milusina
10. čer 2024

@kathrinepierce Synovi nakonec 2 zuby vytrhli a 4 opravili.Bala jsem se CA,ale zvládl to krásně.Predoperacni vyšetření mu dělal pediatr.

kathrinepierce
autor
10. čer 2024

@milusina aha. Tak jsem ráda že vám to dobře dopadlo.
My jsme momentálně v britanii a tady je to vše naopak.
Mě osobně třeba už brali na operační sál a žádný predoperacni vyšetření se nedělalo