Výtok v 8 letech. Je to normální?

31. črc 2023

Dobrý den, řeším “problém” u svojí dcery. Je jí 8 a kousek a začala mít špinavé kalhotky od výtoku. Je to v tomhle věku už normální? Četla jsem, že je to předzvěst mesicku, ale zda se mi to brzy. Nemáte někdo zkušenost s tímto?

resare
31. črc 2023

Dobrý den, dle mého, normální to není. Dcera to měla taky. Bylo mi doporučeno oplachovat 3x denně silných černým čajem. Když to do týdne nezmizelo, byla jsem s ní u dětské gynekoložky, vzala stěry, našla nějakou bakterii zanesenou nejspíše ze špatného utření se, ale nikak to neřešila. Nebyl to nějaký šílený nález. Takže jsme to nechali být, ještě chvíli oplachovali a samo se to srovnalo.

lufulie
31. črc 2023

pokud je to čirý výtok, tak předčasná puberta a do dvou let menstruace ...

autor
1. srp 2023

@lufulie není to brzy v 8 letech?

autor
1. srp 2023

@resare děkuji, zkusíme.

lufulie
1. srp 2023

Bohužel dcera to tak měla, už od sedmi let.

reeeza
2. srp 2023

Zajděte k doktorovi, může to být zánět!!!

autor
3. srp 2023

@reeeza vyřeší to pediatr nebo rovnou na gynekologii?

miryp
3. srp 2023

Může to být hormony, jde-li o čirý výtok bez zápachu. Pokud je zbarvený či dokonce zapáchající, tak bych raději nechala udělat stěry na kultivaci. Jinak na hormony brzy není. Doba jde dopředu i v tomto směru, obě mé neteře v deseti letech již menstruovaly, u dcery jsme připraveni, že to může přijít každým měsícem, té bude deset na podzim. Hormony ji pracují již od 7,5 let, kdy se začala potit, více se jí začaly mastit vlasy, pár měsíců už má sem tam nějaký vřídek na obličeji, rostou jí prsa...

reeeza
3. srp 2023

Já bych se zeptala jejího dětského lékaře, jestli oni nedělají stěry. Ty pak pošlou na rozbor.
Zeptejte se dcery jestli nemá jakékoliv bolesti ( v podbřišku, při močení), jestli se nezranila nebo si tam třeba nešahala( mohla mít špinavé ruce), změřte teplotu.
Může to být podchlazení, infekce močových cest i jiná infekce.

nikusa10
3. říj 2023

@lufulie dobrý den
Od včerejšího dne má dcera taky výtok a docela hodně. Ze začátku to bylo spíše žluté a pak spíš čirý výtok. Bylo ji teď 7 let. Takže mám opravdu čekat menstruaci ? Dekuji
Samozřejmě k de půjdeme

lufulie
3. říj 2023

@nikusa10 pokud nic nesvědí, nebolí, nezapáchá, tak to bude ten hormonální... ale menstruace je od výtoku tak za dva roky, to už je normální věk pro mě. Menstruace v čerstvých devíti u dcery, to byl velký šok. Pokud chcete ještě něco vědět, klidně pište SZ.

ninive211
3. říj 2023

Dcera má občas taky slabý výtok (výjimečně a je to spíš, že si toho všimnu náhodně, když dávám prádlo do pračky), nic ji nebolí nesvědí (to by mi řekla). Je vzhledem celkem vyspělá, taky bohužel očekávám max do 2 let MS. Bude jí v pondělí 9 let. Já to dostala ve 13, kdy polovina holek ve třídě už měla "MS poprvé" za sebou, byli jsme proškoleni ve škole, byli jsme na to psychicky připraveni...ona je v tomto ještě dítě, byť navenek vypadá vyspěle ☹