Zdravím. Můj malý chlapeček má extrémně vysušenou kůži, na některých místech to je jakoby ekzém - v rodině ho ale vůbec nemáme, takže geny na to nejsou. Od dr. jsme dostali mléko EXCIPIAL U LIPOLOTIO, tak by mě zajímalo, jestli s tím má někdo zkušenost. Máme to mazat na celé tělo, i na místa, která má mokvající - pod koleny a krkem. Mám ale pocit, že zrovna na mokvající mu to nepomůže. Nevím no. Máte zkušenost?
já mám s tímto mlékem výbornou zkušenost...používala jsem tedy pouze na vysušené místo s vyrážkou a bylo to jediné co pomohlo. Na mokvající bych ale taky nedala 🙂
@katyxq díky. Zatím tomu dám čas. Jaksi se to začlo krásně hojit. Kolínka už jsou suchá a postupně ustupuje zarudnutí. Vysušená kůže se na některých místech taky uplně ztratila, někde to ještě je.
Tak možná to není ten atop.ekzém, ale prostě fakt vyschlá kůže. Jestli to tak půjde dál, máme za chvíli zahojeno.
díky moc za rady 😉
ještě jsem vlastně nenapsala čím to ustupuje. Takže na tělo mažem to co máme od DR. to LIPOLOTIO, a pod kolenama BEPANTEN. Ale je fakt, že na každého funguje něco jiného.
Mokvající místa patří vysušit - odvar z řepíku, černého čaje, na hodně zarudlé genciánka. Víc rad od Věry Zíkové, která vede na MK poradnu pro ekzém (poslala jsme ti pozvánku 😉), najdeš zde https://www.modrykonik.cz/atopicky-ekzem