Zdravím všechny maminky,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti s podobným případem. V sobotu večer malý (7,5 měsíce) dostal teploty - 39. Vůbec to na něm nebylo poznat, jen jsem ho preventivně změřila před koupáním. Dávali jsme panadol sirup, teplota ustoupila, ale po účinku (6-ti hodinách) opět vyrazí nahoru. Takže každých 6-8 hodin dáváme sirup. Dnes jsem byla u doktora, na malým nic nenašel, akorát říkal že má afty v krčku a udělali mu výtěr. Když do středy teploty nevymizí, tak máme přijít a vezmou malýmu krev. Ještě říkal, že by to mohlo být od zoubků, ale to se mi nezdá. Oba spodní máme venku a horní bych ještě řekla že nerostou. V pátek jsme sice byli poprvé na plavání, ale tam jsme asi nic chytit nemohli, to by bylo nějaký rychlý - pátek plavání a soboty horečky. Prodělali jste někdo něco podobného, nebo zkušenost co by to mohlo být? Za vaše příspěvky děkuju, snad to s malým bude v pohodě a nebudeme muset na tu krev. M
já jsem právě taky myslela tu 6. nemoc, všechno by odpovídalo, tak uvidíme, jestli dostaneme vyrážku nebo ne a teploty náhle zmizí. Nechce mi vůbec nic papat, jenom odstříkané mléko a jogurt s banánem, nic jinýho nechce. Předtím baštil všechno a teď si vezme 3 lžičky a nic jinýho nechce, tak to bude asi těma aftama . My jsme taky měli asi před měsícem rýmá, neměl teploty, ale bylo to protivný, za boha si nechtěl nechat odsát z nosíku, trvalo to asi týden, naštěstí. Tak ať se malá rychle uzdraví 😉
Holky, zvysena teplota je obranna reakce organismu, kterou telicko nici viry. Tak pokud je do 38, tak urcite nesrazet. At se muze branit proti tem potvurkam.
@ajaajinka horečky a afty vypadají na aftozni stomatitidu. Začíná to horečkama, pak se objeví v puse afty. Jsou velmi bolestivé, dcera odmítala i pití, musela jsem dávat stříkačkou. Nijak se to neléčí, je to virová záležitost.
děkuji za reakce, tak zatím jsme bez teploty, tak uvidíme ráno 🙂
My měli minulý týden 3 dny horečky...3. den jsme šli k mudr. Udělala CRP - to bylo negativní. Šestá nemoc to taky nebyla, protože vyrážka se neobjevila. Takže u nás to asi fakt bylo od zubů. Nejspíš se jich prořezává víc najednou. Doktorka nám doporučila Nurofen sirup - na horečky i na bolest a jinak dásně masírovat nebo mazat gelem na zoubky.
tak to byla ta šestá nemoc, jsme od včerejška s pupínky, teplotky už nemá....
Těžko říct co to může být, takhle malý miminko může mít třeba šestou dětskou chorobu, ta se projevuje nejprve vysokou teplotou a po několika dnech se dítě osype, je to viroza a léčí se jen léky na teplotu. Jinak s tím zubem nevím, všude píší, že takhle vysoké teploty zub neudělá, ale já prý jako mimino ležela v nemocnici na pozorování s vysokými teplotami a prý to nakonec na zub svedli, takže každé dítě je jiné a třeba některé může reagovat i vysokou teplotou na zub. Tak hlavně ať je malý brzo v pohodě. Já mám stejně starý dítko jako ty, holčičku a zrovna taky bojujeme s virózou, chudinka má rýmu a kašel.