Dobry den,
dcera mi za posledni rok vyrostla jen 4 cm. V 5ti merila 108,5 cm, ted v 6ti, 112,5. Vsichni mi rikaji, ze to dozene, ze proste vyroste treba za pulroku, za rok. Mel jste nekdo podobnou zkusenost, ze dite treba jeden rok vyroste malo a dalsi vyroste vic - v tomto veku v 6ti letech? Dcera byla kolem 3-4 let docela vysoka, i vzhledem ke stejne starym kamaradkam, byla treba o pul hlavy vyssi, a ted jsou tyto kamaradky o 1-2 cm vyssi nez dcera. V zari jdeme na premereni k pediatrovi, ale stale to resim a asi si preju, kdyby to tak opravdu bylo, ze vyroste za chvili. 6 ji bude za tyden. Dekuji za zkusenosti!
@hanka158 deti rostou narazove,muj syn roste tak 5cm/rok a je druhy nejvetsi ze tridy.Ja vzdy byla ta nejmensi a nikdy jsem spoluzaky nedohnala a zustala jsem na vysce 156cm,takze prcek.jak bude holka velka,je dano geneneticky a nema smysl se tim trapit…dle me zkusenosti bude spis mensi,ale holky rostou do puberty,takze za 6-8 let jeste se vyska muze zmenit..
@hanka158 Vy s muzem jste maly, nebo vysoci? Ja mam treba vysokeho muze a vsechny nase deti jsou zase na svuj vek velke. Sestilety ma obleceni 128, a to jde teprve do skoly. Ja byla naooak nejvetsi holka ze tridy, pak me vsechny prerostly. 🙂 Jak pise @kocila, je to genetika a jeste se to muze dvakrat zmenit.
Syn byl v 5 letech prakticky nejvyšší ve školce. Za 2 roky vyrostl jen 4 cm a na to, že má odklad, patří k těm menším dětem. Starší to měl podobně. Mezi 5 a 7 lety skoro nevyrostl. Vytáhl se o distancce a za 3 roky má 25 cm nahoře.
@mamikry ja mam 168 a manzel 178, takze obri nejsme, ale mali take ne... me spis podivuje to, ze do tech 3,5 let rostla docela dost a najednou jakoby prestala, loni 5 cm a letos uz jen 4cm... a deti kolem nas asi zase naopak, ze do tech 4-5ti let byli mensi a najednou strasne vyrostli... takhle by podle krivky mela neco kolem 160 cm v dospelosti a to se mi zda malo...
@antilopkax aha dekuji, takze asi je jeste sance, ze treba zase za rok vyroste vic 🙂 dekuji.
Jestli máš obavy, vypiš si, kolik kdy dcera měřila a zeptej se tady https://www.rustovyhormon.cz/poradna/pro-deti
Nemyslím si, že by holčička byla nějak v nepořádku, spíš pro tvůj klid duše 😉
Dcera bude mít za 14 dní 7 let a měří 117cm, syn v listopadu bude mít 6 a měří 112cm, takže v buď v pohodě, světa do dvou let byla strašně dlouhá, pak zasek a teď je prcek...já 165 a otec 190😉
Máme doma oba extrémy, dcera 4 roky 118 cm, starší dcera ve 4 letech měla 101 cm. Buď úplně v klidu.
Moje dcera je taky malá, je jí 7 a má ca 118 cm, kamarádky o rok mladší jsou o půl hlavy vyšší . Docela jsem to řešila. Takže k těmto komentářům mám 2 poznámky. Za prvé není možné porovnávat růst kluků a holek. Kluci rostou jinak a až třeba do 20 let. Vždycky se říkalo že se vytáhnou až na vojně. Holky přestávají růst se začátkem puberty. A druhou možností je případně píchat rustovy hormon a to mi nepřijde jako nejlepší řešení.
Memu synovi je 6 let a ma 135 cm, nosi velikost 140. Dcerce jsou 4, ma cca 115 cm a nosi velikost 120. Ja jsem malá, ale muz ma 202 cm. Vypada to, ze deti budou vetsi po nem.
Každý roste jinak. Já jsem třeba hodně rostla do nějakých 11 let. Vždy jsem byla nejvyšší ve třídě a pak se to zastavili a všichni mě přerostli.
Takže z toho, že máš teď 'menší' dítě, si nic nedělej. Není důležité zapadat do tabulek.
Syn byl prakticky celou školku mezi nejmenšími. Během loňského roku se vytáhl o 2 velikosti a mezi předškolákama byl druhý nejvyšší. Má strašně dlouhý ruce a nohy. Loni na jaře začal nosit velikost 116 a teď nosí velikost 128. I noha mu poskočila o 2 velikosti. Byla jsem dlouho nešťastná, že je malý a teď naopak nadávám, ať přestane růst. A to prd jí 🙂