Ahoj všem, prosím o radu, co může být tato vyrážka. Dcera (2 roky) měla minulý týden 2-3 dny zvýšenou teplotu (do 38,5 st. C), k tomu ucpaný nos, rýma netekla a doteď neteče (to trvá už 5-6 dní), včera se jí objevily na kolínkách tyhle pupínky a červené fleky, přes noc to zmizelo. Teď po odpoledním spaní je celá osypaná. Má to nejvíc na dolních končetinách, trošku i na hrudníku. Nevíte, co to může být? Dr. už dnes neordinuje. Děkuji za rady.
A na dlaních,nebo v puse to nemá?Jen ty nohy a hrudník?
@annasmyckova Mandarinku měla včera, ale už ji jedla i dávno a nic se jí neudělalo... Citron neměla. Ještě ji včera donesla babička adventní kalendář s tou pseudočokoládou, tak snědla asi 4 ks, tak přemýšlím, jestli to nemůže mít i z toho... Asi jí to ani nesvědí, neškrábe to.
@soyevita Nene, na dalních ani v puse nic není.
A něco jako pátá nebo šestá nemoc to nemůže být, když měla ty teploty? Ale to už teda před pár dny... Děkuju.
Tak jsem mluvila s kamarádkou pediatričkou a prý je to alergie. Začalo se to stěhovat různě po těle, na nohou to zmizelo, přešlo to na ruce, teď před spaním na obličej... Našla jsem jinou diskuzi se stěhovavou vyrážkou, tak to odpovídá 🙂 Dala jsem Fenistil a snad to bude dobrý 🙂
Jako 6.nemoc se mi to nezdá ale jak již bylo psáno, když měla před tím teploty nějaká pravděpodobnost tam je....je fakt že u 6.nemoci ta vyrážka byla jiná. Toto mi přijde jako klasická kopřivka, alergie na něco...to ovoce, ořechy nejedla? nebo nějaké léky při té teplotě?
@smallinka Měla čokoládu z adventního kalendáře, tak si myslím, jestli to nemá z ní, už kdysi měla nějakou vyrážku po čokoládě a dr. mi říkala, že je to pro takhle malé děti silný alergen a že by neměly jíst ani třeba kakaového pribiňáka. Já jí normálně čokoládu nedávám, ale babička byla celá natěšená, ať si dá, a já zas nechtěla být za krkavčí matku, že jí to zakazuju, tak jsem povolila... Myslím, že to bude z toho. Nebo leda ještě mandarinka, i když tu jedla i dřív a bez reakce. Kamarádka říkala, že jak se kolem Mikuláše splácá vše dohromady, může to pak vadit, i když samostatně ne.
Mě se takhle osypala celá paže z identifikační plastové nemocniční pásky. Začalo to na zápěstí a pokračovalo k ramenu. Za pár dní to zmizelo samo. Není to nějaká "kontaktní" alergie třeba na nový prací prášek, aviváž, nový kus oblečení..?
Dcerka to jednou měla - potravinová alergie. Podávej Fenistil, dr mi tenkrát řekla myslím že ho mám dávat tři dny, že by se to vrátilo, dokud je alergen ještě v těle.
@mrabbit no a vidíte to, říkáme babičkám prababičkám nedávejte čokoládu a ony si to nemůžou odpustit, když už to dají dítěti do ruky, přece to nevezmu jak nějaká ta krkavčí matka že? ono to kakao i způsobuje zácpu. takže nic dobrého, nechápu to, vždyť existuje tolik "zdravějších dobrot" např. bebesušenky nebo nejlépe něco doma pečeného, ne že by to bylo zdravé, ale rozhodně by se dítě po tom neosypalo. Mno tak aspon vím žeho se vyvyrovat přes svátky.....a už to má lepší?
@smallinka Já mám stejný názor 🙂. Navíc do těchto adventních kalendářů, mikulášů a čertů narvou největší sajrajty... Pro děti určitě nenahraditelná součást stravy 🙂. Tchán by do malé v 1,5 roce cpal lentilky, Delisy a podobné sušenky za ani ne 5 Kč 🙂. A hrozně se divil, že to nemůže 😇
Ano, jinak už to má lepší, začalo to mizet i samo, pak jsem dala Fenistil a ten pomohl úplně 🙂.
příjde mi to jako potravinová reakce, neměla malá mandarinky nebo citron v čaji? Pokud ji to svědí, tak bych mazala Fenistilem, případně fenistil kapky...