Dobrý den, byl někdo s malým dítětem na vyšetření ledvin pomocí kontrastní látky aplikované do žíly? jak to malinký zvládli, jak to probíhá? děkuji
@spainka Poprvé to bylo náročné dceru museli uspat. To už se vás asi týkat nebude. Podruhé v pohodě ale dcera je tvrďák zvládla už všechno možný a bez uspání. Dají kontrastní látku do žíly, pak Vás pošlou na asi hodinku pryč. Potom samotné vyšetření pár minut ale nesmí se hýbat. Proto se malé děti uspávají ( poprvé dostala nějaký sirup).
@barca877 no ona hodně vyvádí kor kdyz to je neco poprvé co nezná. jednou ji chtěli dát kapacku a vubec nemohli napichnout žilku, ze je ma drobné. uplne se toho desim, navic ta asi pojede jen s manželem protože máme ještě druhe a to mi sestra rekla ze tam s ním nemůžeme a že dcera pak nesmi jeden den k dětem ze je to radioaktivni látka nebo co
Krásný večer, na tomto vyšetření jsme byli s dcerou když jí byl rok, zvládla to krásně. Nejdříve ji napíchli kanylu a poté do ní na rentgenu vpravili kontrastní látku. na hodinu jsme šli pryč, poté se vrátili a udělali 4 snímky. Dceru jsem u toho kojila a zvládla to opravdu bravurně. Dneska jsem udělala skupinu, ohledně onemocnění ledvin u dětí. Budu ráda když se přidáte a budeme se moci podporovat a vyměňovat zkušenosti. Tady je odkaz - https://www.facebook.com/groups/258113866870462
Ja byla se synem nedavno, bylo mu tehdy cca rok a ctvrt…museli ho uspat, protoze se u toho nesmi hybat. Pak mu zavedli do zily tu kontrastni latku, ja teda byla vysetreni pritomna - lezel v takovem tunelu trosku podobnem magneticke rezonanci, ale vzdusnejsim.. a snimali to na obrazovku, kde bylo videt, jak je ta tekutina v ledvinach a postupne odchazi do mechyre..dulezite je, aby se potom dite vycuralo, coz maly se nevycural, takze mu pak jeste pichli neco, po cem se mu chtelo curat, a to uz byl vzhuru 🙂
Zdravím dámy,
našeho 3 měsíčního miminka to možná bude čekat v srpnu, pokud se ledvina na příštím ultrazvuku nezlepší.Jsem ráda, že píšete, že to zvládají děti statečně ❤
@katkakoc13 ráda se do skupiny přidám a dozvím se víc informací z vašich zkušeností 😉
@spainka Dobrý den, byla jsem s dcerou dvakrát.Poprvé v 8 měsících a podruhé v 5 letech. Kam na vyšetření jdete?