Ahoj holky, prosím o Vaše zkušenosti. Před několika dny jsem si všimla, že má malý na každé nožičce jiné faldíky, vygooglila jsem, že to může znamenat problém s kyčli. Ve 4 týdnech měl nález IIa na obou, podle pana doktora prý v pořádku, dávat na jednorázovku jednu látkovou plenku navíc. Na další vyšetření (ve 3 měsících) jdeme zítra a já (kvůli těm faldíkům) umírám hrůzou, že se nález výrazně zhoršil. Stalo se některé z vás, že by miminku diagnostikovali luxaci kyčle až ve 3 měsících, případně že byl nález na kyčlích hodně špatný i po předchozím dobrém výsledku? Nebo ty faldíky nemusejí znamenat nic? Jsem plašan a už si představuju, jak nás zítra pošlou rovnou do nemocnice. Díky za každou zkušenost 🙂
@marcicek84 Děkuju za příspěvek, doufám, že malinká to zvládala dobře a že už je v pořádku. Je mi jasné, že budu muset počkat, chytám se stébla, protože jsem sama doma s prckem a pořád myslím jen na kyčle 🙂
@rebejsova - no nejdřív měla široké balení, to nepomohlo a spadli jsme na IIIA (to nám hrozily v nemocnici trakce), pak frejkovu peřinku 5 měsíců a skončila pak dále se třmínky na další 4 měsíce, kyčle by měla mít ok. Pro jistotu musíme ještě na rtg ve 3 letech, u těch kyčlí člověk nikdy neví co se stane...
Každopádně jsme taktéž měli ty kožní záhyby asymetrické navíc jednou nožičkou hýbala hrozně málo, nebo spíš skoro vůbec...
My taky nemame identicky faldiky na nozickach a kycle jsou vporadku.Byli jsme na kontrole ve 4 mesicich.Pri prvni navsteve na ortopedii v 6 tydnech mela jednu kycli trochu omezenou, tak jsem s nozickama pri prebalovani cvicila a ted na te druhe kontrole nam doktor rekl, ze je to vporadku a ze uz tam znovu nemusime.Takze nevim, co je pravdy s tema faldikama..
Taky jsme nemeli symetricke faldiky. Na zacatku bylo vse ok, pak po sestinedeli jsme dostali siroke baleni, ve trech mesicich uz jenom na noc a pozvali nas v pul roce tam uz bylo vse ok i s jaderky. Taky jsem pred kazdou kontrolou umirala hruzou a predstavovala si to nejhorsi...a lepsi uz to nebude, jak je jednou zena matkou, tak se bat neprestane 😀
@z_u_z_a_n_a_1988, @katka865 Díky za povzbuzení! Myslím, že je to jako se vším - může to něco znamenat i nemusí... Každopádně, ty strachy jsou děs, doufám, že se to časem otupí 😀
Taky si myslim, ze bude porad neco, co bude clovek resit a mit strach, ale tomu se zkratka rika materstvi! 🙂 Tak nam vsem pevne nervy! 🙂
Informace pro ty, co by řešily stený problém jako já. U nás asymetrické faldíky problém s kyčli neznamenaly, malý má na obou nožkách Ib. Podle pana doktora je internet a google zlo 🙂 Až půjdeme do poradny, zeptám se ještě pediatričky, jestli to nemůže znamenat něco jiného.
kyčle se mohou měnit pořád, mohou se jak lepšit, tak horšit, tedy nezbude nic jiného než počkat na vyšetření...nám se stalo to, že v porodnici měla malá kyčle ukázkové a pak po 3 týdnech nález IId (tedy hodně špatné), pak jsme se s tím léčili třičtvrtě roku...