Ahoj mamky 🙂 Byli sme s prckem na kyčlích v 6 týdnech a nález byl normální. Přesto mi sestra řekla, ať dávám 3 plíny preventivně. Řekněte mi, jestli jste to taky tak měli a zda jste plíny dávali...někdo říká dávat a někdo zase že preventivně nedávat, že už je to léta passe. Je fakt, že ortoped ani jeho ambulance nejsou zrovna nejmladší, ani se mnou nijak extra nekomunikoval. Vrtá mi to hlavou. Diskuze už tu o tom jsou, ale žádné aktuální jsem nenašla.
@kamikam no nevim myslim, ze několikanasobne baleni muze brzdit v pohybu takze jestli to není třeba nedavala bych to mi prijde jako blbost
Malá má běžne 2pleny byť kyčle má v pořádku, má látkové a je stejně aktivní jako s chemii 😀 akorat teda bez plen je aktivnější
Nedávala jsem....
Mám dcerku, UZ, dělaný při odchodu z porodnice i v 6ti týdnech byl ok, ale přesto nám široké balení bylo doporučováno, takhle malým dětem to nevadí a podle mě lepší dát teď, než pak řešit později nějaké komplikace... Já jsem teda 3 látkovky nedávala, dávala jsem klasickou jednorázovku a přes ni jednu plínu a zapínala jsem to do fleesových kalhotek Haipa Daipa a dávala jsem ji to na noc... Ve 3měs. UZ v pořádku, takže už to řešit nemusíme... je to otázka no, někdo tvrdí dávat, někdo že je to přežitek, těžko říct...
Holky, moc dekuju za nazory! Zkusime to s prckem alespon na noc. Trpime hodne na prdiky, tak uvidime, jak se s tim popereme 😊
@kamikam Ahoj, my máme teda látkovky od příchodu z porodnice, žádný problém nám nenašli, ale náš ortoped, taky nebyl nijak komunikativní a i přesto jsem se bála, zda ty látkové plenky budou stačit kdyby náhodou měl nějakou neobjevenou vadu. Měla jsem prostě strach tak jsem mu tu látkovou plenku pěkně vycpávala ikdyž nebylo třeba. Záleží jak se cítíš, ale z mé zkušenosti, byla jsem ráda po konzultaci s lékařem, že máme ty látkové plenky, protože doktor se moc nevyjadřoval. jestli z toho nemáš dobrý pocit, tak se zachovej podle své intuice ;)