Výrůstek na kosti. Máte zkušenost?

nellisek
13. říj 2023

Dobrý večer maminky neřešil jste někdo takový výrustek u dětí? Malá to má cca měsíc. Je to tvrdé jako kost.

slecnami
13. říj 2023

Vůbec bych se neptala někde na internetu a s něčím takovým nečekala měsíc, ale řešila to urychleně s doktorem... 🙈 Zkušenost naštěstí nemám.

ireniq
14. říj 2023

Ano, syn měl to stejné ale na druhem konci klicni kosti (na tvoji fotce na te "bouli" vpravo pod bradou), pediatr ho poslal na rentgen a na ortopedii, vyhodnotili to jako gangliom, jen sledovani, za par mesicu to zmizelo.

73nica73
14. říj 2023

Ne dite ale manzel to mel na hrudni kosti… vim, ze se tenkrat zbezne ptal jen u prsktika a ten rekl, ze to nic neni…behem cca 2let to zmizlo🤷‍♀️ale pro jistotu bych ukazala u lekare☺️

nellisek
autor
14. říj 2023

Děkuji všem. Samozřejmě k lékaři jdeme. Jen mě zajímalo jestli to někdo neměl také.

kristyn86
14. říj 2023

Ja mela presne takhle bouli na ukazovacku u nohy. Tvrde,nepohyblive. Doktorka mi udelala rentgen. Na nem nic nebylo. A cca za pul roku jsem si vsimla ze tam nic nemam...

katepos
17. kvě 2024

@nellisek dobrý den, můj dvouletý syn má něco na pohled a popis stejného, akorát na klíční kosti u spojení s hrudní kosti. Můžu se zeptat, jak jste s dcerkou dopadli? Mockrát Vám děkuji za odpověď

nellisek
autor
5. čer 2024

@katepos Byli jsme u doktorky která nás poslala na ortopedii. Doktor už na pohled říkal že to za pár měsíců zmizne. Ale ještě jsme radši nechali odebrat krev. Vše bylo v pořádku. A teď už tam nic nemá. Opravdu to zmizelo.

katepos
9. srp 2024

@nellisek mockrát Vám děkuji za Vaši odpověď! Syn to má asi od května (nebo jsme si toho všimli od května)a zatím to má stále, tak doufejme, že to taky zmizne. Byli jsme taktéž na ortopedii, ultrazvuku, rtg a mám to prý sledovat, zda se to nějak nezvětšuje.