Výraznější cévičky a červený flíček na tváři. Co by to mohlo být?

sovicka1234
19. pro 2024

Ahoj, nás malý ma od narození na tvaricce takovou cervenejsi oblast - jsou v ní vidět jemne cevky, ale ty stejne ma i na druhé tvari - takže to je myslím normální. Není to vystouple takže hemangiom to určitě není a zas tak moc červené, že bych řekla, že to je oheň, to taky není. Přikládám fotku. Nevíte, co by to mohlo být? Byli jsme na kožním v Brně v dětské a tam mi k tomu nic moc neřekli…jen, ze se to možná časem ztratí…??

rosalindamelinda
19. pro 2024

Tak spíš bych to nazvala žilky nebo vlásečnice. Ale určitě ne cévy, cévičky. Cévy jsou největší. Pokud jste byli na kožním, tak není co řešit. Může to být cokoliv - shluk, kde se nahromadilo více krve. To bývá obvykle třeba od otlaku. Pokožka malých dětí je citlivější a proto na otlak od dospělých reaguje výrazněji.
Třeba můj starší syn měl něco podobného na obličeji mezi obočím, od té doby co byl mimčo. Asi když ho tahali ven, tak ho chytli nějakým prstem i mezi obočím a vytvořili prostě "červenou modřinku". Spraví to jedině čas. Ale ještě mnoho let to šlo vidět.

palja
19. pro 2024

@sovicka1234 může to být podkožní hemangiom. Poslali vás aspoň na ultrazvuk? My jsme s tím chodili na kožní do Bohunic k Mudr. Litzmanove

sovicka1234
autor
19. pro 2024

@palja nene, nikam nás s tím neposlali.... jak říkám v dětské v Brně nas celkem odbyli s tím, že to zmizi.... asi.... 😁 u vás to vypadalo stejně? Nemáte foto?

sovicka1234
autor
19. pro 2024

@rosalindamelinda no to, co myslíte vy je takzvaný nevus simplex, bývá to pravé mezi obočím nebo na vickach a mizí to ...na tvari ale ne. Každopádně díky

palja
19. pro 2024

@sovicka1234 my jsme právě chodili do těch Bohunic, dr nás sledovala a poslala na ultrazvuk, aby se vědělo, jak je to hluboké.
Fotku nemám. Ale dceři to úplně zmizelo až ve 3 letech, měla to úplně od narození. Napřed jsme chodili na kontroly častěji a pak jednou za půl roku.

rosalindamelinda
19. pro 2024

@sovicka1234 tak to určitě není úplně ono, pokud to mizí, můj syn to tam má dodneška 😝

sovicka1234
autor
19. pro 2024

@rosalindamelinda ja myslela, ze jste psala, že už to nemá... ze to šlo jeste mnoho let vidět, jsem pochopila tak, že už to teď nemá 🙂 a kolik mu je?

sovicka1234
autor
19. pro 2024

@palja dekuju 🙂