Moje dvoumesicni dcera se pres noc hrozne osypala, nejsou to pupinky nebo potnicky, ale takove cervene skvrny. Myslite, ze to muze byt z tech veder co ted jsou?
Mně se malá také osypala na zádech, má červené pupínky a fleky, jinak jí ale nic není. Přičítám to vedru, ale má to přes celá záda, potničky nikdy předtím neměla. O víkendu byla v autě asi 1,5 hod, má to asi od té doby, takže to přičítám potu a vedru. Akorát že zatím to moc nemizí :-?
Pozor na to syn měl taky pupínky nejdřív na rukách a zadečku a v noci nespal. Postupně se přidali nohy i mezi prsty a pusinka a byl to syndrom ruka, noha, pusa...virové nakažlivé. Syn dostal u doktorky framykoin a za pár dnů byl ok. Je to prý vždy v teplem počasí.
Dceři už se to hojí, nechali jsme ji doma bez trička a v noci jsem ji po usnutí otočila ze zad na bok, aby jí ta záda větrala. U nás to určitě bylo jen z potu (teplotu žádnou neměla), to počasí je děs ☹
Tak u nas to bylo taky z tepla. Nechala jsem ji taky nahatou a zacalo se to zlepsovat a za dva dny to uplne zmizelo. Tak ted uz se snad ochladi a bude lip🙂
U nás pořád teplota kolem 37, na zádech to pomalu mizí, ale už to má na hrudníku a krku a pažích - tak fakt nevím☹ Kdyby to bylo z horka předpokládám, že by měl i zapařenou prcku z plínky - a to nemá... doma lítá jen v ní.
Zkuste vymazat něčím na uklidnění pokožky např. Fenistil to mi radila doktorka když měl syn syndrom ruka, noha, pusa a nebo krém Cicaderma.
Malý se mi taky dneska osypal, ale jen záda a ramena, tak buď to je to z horka a nebo u nás proběhla 6. nemoc, protože sobotu a neděli proležel v horečkách. Ještě to u vás může být nějaká reakce na jídlo či na prací prášek? Možností je hodně...asi jsem moc nepomohla....