Vyrážka vypadající jako škrábance. Co by to mohlo být?

monikaah
8. bře 2024

Zdravím, včera se mi dcera probudila s podivnými škrábanci na obou rukách, na jedné míň, na druhé více.
Absolutně nevím co to je, jak k tomu přišla a zda se jedná o nějakou vyrážku..? Na dotek ji to štípe, pálí.. Ve vaně si také ztěžuje. Neměl někdo podobnou zkušenost ? Nevíte někdo o co by se mohlo jednat? Vypadá to jako kdyby byla poškrábaná od kočky, to ale není. Sama neví jak k tomu přišla, probudila se s tím🤷🏼‍♀️.

hasara33
8. bře 2024

@monikaah divoké sny - poškrábala se sama ve spánku 😉

bbub
8. bře 2024

Taky si myslím, že se ze spaní poškrábala. Já se v pubertě vzbudila s velkou ránou na ruce, mám po ní i jizvu. Než jsem šla spát tak tam 100% nebyla 😄

klchudik
9. bře 2024

@monikaah takhle vypadají moje ruce, když odnáším nebo pracuji s jehličnatými větvemi 🙂 namaž indulonou nebo nějakým zvlhčujícím krémem, nejlépe bez aromatu. 🙂

cilkat
9. bře 2024

Nemá nový zip na povlečení? nebo nového plyšáka v posteli? Nový předmět u postele? ... Protože tohle je mechanické poškrábání. Mohlo být už večer a přez noc prostě "vylézt" - zvlášť pokud by to bylo třeba od těch větví, kdy se k tomu přidá chemické podráždění pryskyřicí a tak... Každopádně důkladně umýt vodou a pak namazat nějakém neparfemovaným, případně vyzkoušeným zklidňujícím krémem.

saralinda
9. bře 2024

To mívám od trávy, když pleji na zahradě.

monikaah
autor
9. bře 2024

@saralinda Ano to jsem si říkala taky, že to vypadá jako od trávy. Ale předešlý den jsme nebyly ani venku, nebylo hezky.. a druhy den se mi vzbudila takto.

monikaah
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
monikaah
autor
9. bře 2024

@cilkat Je pravda že jsem nějaký den v týdnu měnila povlečení, dostala nové k narozeninam, ktere měla nedávno, tak jsem tam dávala tohle nové. Ale nevím jestli by to mohlo byt z toho 🤷🏼‍♀️ Trochu mě to vyděsilo když se mi probudila se šrámy na rukou, musela s tím jít do školky.. Co si asi učitelky museli myslet, co s ni doma dělám😏 Předešlý den jsme nebyly ani venku, že by se o něco poškrábala nebo tak.. Tak nevím no.

monikaah
autor
9. bře 2024

@hasara33 Ano také mě to napadlo. Ale nějaký plus minus měsíc spi se mnou v posteli, protože se dětem předělává pokojíček, takže si myslím že by mě vzbudilo kdyby se sebou nějak v noci víc šila. Ale možná mate pravdu, každopádně děkuji za radu 🤍

zekrt
9. bře 2024

@monikaah Já takový věci ve školce preventivně hlásila. Aby se nelekli. 😃

zekrt
9. bře 2024

On stačí jeden blbě zastřižený nehet... 🤷🏼‍♀️ kdyby se škrabala ve spánku